Teljes körű rendszerfelügyelet az új Novell ZENworks csomaggal

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 22. 10:10
A Novell bejelentette a Novell ZENworks alapokra épülő új, teljes körű rendszerfelügyeleti megoldását. A Novell számos ZENworks felügyeleti terméket integrált egyetlen, átfogó csomagba a bonyolult hálózatok felügyeletéhez. A megoldás platformtól függetlenül a hálózat minden elemének - asztali gépek, szerverek és kézi eszközök - egységes menedzselésére használható az eszközök teljes élettartamán keresztül, így egyszerre csökkenti a bonyolultságot és a hálózati felügyelet magas költségeit.
A Novell ZENworks új verziója teljesen integrált csomag, ami tartalmazza a Novell iFolder szolgáltatást az adatkezeléshez és a Miramar Systems cég Desktop DNA szolgáltatását a személyes tulajdonságok áthelyezéséhez, továbbá a már bizonyított ZENworks for Desktops rendszert az asztali számítógépek kezeléséhez, a ZENworks for Servers szolgáltatást a szerverkezeléshez és a ZENworks for Handhelds eszközt pedig a kéziszámítógépek kezeléséhez.

A Novell ZENworks alapokra épülő új, teljes körű rendszerfelügyeleti megoldás olyan tanácsadó, bevezetési és támogatási szolgáltatásokat tartalmaz a Novell ZENworks termék mellett, melyek az informatikai folyamatok automatizálását és az eszközök optimális kihasználását teszik lehetővé a meglévő beruházások legjobb kiaknázásához. A megoldás gyors elemzést, a szoftverhasználat követését, valamint az operációs rendszer migrációját automatizáló fejlett képességeket tartalmaz. Emellett ez a megoldás menedzselhetővé teszi a fejlett informatikai szolgáltatásokat, például az egyre fajsúlyosabb mobil munkaerőhöz tartozó különböző eszközök és változó igények kielégítését. Emellett kihasználja a Novell IT-erőforrástervezési szakértelmét és használatmérési képességeit az ügyfelek informatikai erőforrásait meghatározó üzleti prioritások meghatározásához.

"Az irányelvalapú konfigurációmenedzsment - ami egyre terjed a mai informatikai környezetek különböző eszközein és platformjain - kulcsfontosságúvá válik azon vállalatok számára, amelyek rövid távú költségcsökkentési terveiket úgy szeretnék kivitelezni, hogy közben stratégiai alapot fektetnek le a jövő támogatási igényeihez. Az ilyen többplatformos konfigurációmenedzsment megoldások szállítói segítik az vállalatokat a rendelkezésükre álló erőforrások IT hatékonyságának kiaknázásában" - mondta Ronni Colville, a Gartner kutatási igazgatója.

A Novell ZENworks egyetlen integrált csomagban tartalmazza az asztali számítógépek, szerverek, kéziszámítógépek és adatok kezeléséhez szükséges komponenseket, továbbá az új verzióban a személyes adatok áthelyezését és webes felhasználói felületet. Az Novell ZENworks új szolgáltatásai:

  • Személyes adatok áthelyezése a Miramar Systems szabadalmaztatott Desktop DNA terméke segítségével, ami a hatékony munka érdekében lehetővé teszi az ügyfelek számára a teljes asztali munkakörnyezet mozgatását és visszaállítását, beleértve a felhasználói könyvjelzőket, a személyes beállításokat és az alkalmazásbeállításokat is.
  • Adatkezelés a Novell iFolder segítségével, ami automatikussá teszi felhasználói adatok kezelését és védelmét több eszköz és munkakörnyezet között.
  • Webes felhasználói felület a Novell exteNd Director™ használatával, mely lehetővé teszi a felhasználók számára a szükséges erőforrások kiválasztását, és az emberi beavatkozás nélkül teszi elérhetővé azokat, emellett részletesen méri az alkalmazások és szolgáltatások egyének és csoportok általi használatát.
  • Kibővített mobilfelügyelet, ami automatikus kizárási és önmegsemmisítési képességekkel rendelkezik, továbbá támogatja a RIM BlackBerry eszközöket is a Palm OS, Windows CE és Pocket PC eszközök mellett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14