Itanium-labor a Budapesti Műszaki Egyetemen

forrás Prim Online, 2003. április 30. 09:33
[smallimage 1 left] A Hewlett Packard Magyarország több millió forint értékű Itanum szerveren alapuló informatikai labort adományozott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. A HP Itanium architektúra meghatározó jelentőségű a cég nagyvállalati szegmensre vonatkozó stratégiai jövőképében és a következő 15-20 év vezető megoldását képviseli. A labor látogatói ez után a jövő csúcstechnológiáját vehetik igénybe mindennapi tevékenységük során.
„A HP által adományozott számítástechnikai laboratórium azért fontos, mert a tanszéknek elsődleges szempontja, hogy a hallgatók és tanárok a legújabb technikákkal és eszközökkel dolgozhassanak, ami évente 70-90 diplomázó hallgatót jelent. A hallgatók az Itanium laboratóriumban elsősorban grafikai, animációs, illetve adatbányászati feladatokat oldanak meg" - mondta Vajk István, az egyetem automatizálási és alkalmazott informatikai tanszékének vezetője. „Ahhoz, hogy a tanszék a legkorszerűbb eszközökkel rendelkezzen, háromévente teljesen le kell cserélni gépparkját, mintegy 250 PC-t. Ez olyan mértékű kiadás az intézmény számára, amelyhez elengedhetetlen egy-egy cég támogatása".

A HP régóta kiemelt figyelmet fordít az oktatás és a tudományos élet támogatására. A kilencvenes évek eleje óta több milliárd forint értékű eszközzel és szoftverrel támogatja a magyar felsőoktatási intézményeket a Campus programon keresztül, és minden évben kiosztja a professzori kutatói és a hallgatói ösztöndíjakat. A HP az oktatás minden szegmensére kiterjeszti támogatói tevékenységét, így jelentős értékű eszközöket adományoz különböző közép- és általános iskoláknak is. Az oktatási szektor szereplőinek a támogatáson túlmenően igyekszik kedvezményes feltételek mellett új eszközöket is értékesíteni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50