A HighMAT technológia meghódítja a DVD-szektort is

Tóth Kristóf, 2003. május 8. 23:04
[smallimage 1 left] A Microsoft és a Panasonic munkatársai szerdán közösen jelentették be, hogy a közelmúltban debütált digitális média hozzáférési technológia, a HighMAT (High-performance Media Access Technology) hamarosan a DVD-k piacán is meg fog honosodni.
A szoftverpiacon, illetve a fogyasztói elektronikus eszközök szegmensében érdekelt cégek munkatársai konkrétan arról számoltak be, hogy a DVD-RAM, illetve egyéb elterjedtebb DVD formátumok még ebben az évben HighMAT támogatást fognak kapni. A Windows Media Player 9 és a Windows Movie Maker 2 által támogatott technológia jelen pillanatban csak a jó öreg CD-k esetében használatos.

A Microsoft és a Panasonic munkatársai által közösen kifejlesztett HighMAT technológiáról röviden annyit kell tudni, hogy a felhasználók számára minden eddiginél könnyebbé teszi a zenei felvételek, digitális fényképek és egyéb digitális médiák kezelését, mégpedig függetlenül attól, hogy ezen médiákat a felhasználók személyi számítógép vagy esetleg valamilyen fogyasztói elektronikus eszköz, például egy CD-lejátszó segítségével kívánják kezelésbe venni. A fogyasztói elektronikus eszközök számtalan különböző eljárást használnak a személyi számítógépeken összeállított digitális anyagok feldolgozásához, ami a HighMAT nélkül sok esetben alapos kavarodást okozhat.

A HighMAT technológiát az első pillanattól kezdve úgy fejlesztették ki, hogy az egy egységes, szabványosított digitális médiastruktúrát valósítson meg a különböző fizikai formátumok esetében, és a felhasználók számára minden korábbinál könnyebbé tegye a különböző digitális médiák kezelését. A Microsoft és a Panasonic szerint logikus továbblépésnek számít ezen új technológiának a különböző DVD-formátumokkal történő összeházasítása, ugyanis manapság már egyre többen használnak számítógépes DVD-meghajtókat, illetve asztali DVD-lejátszókat.

A DVD a jövő adattároló megoldása, melyet már ma is rengetegen használnak, éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a HighMAT technológia előnyeit a DVD-lemezeket használó felhasználók is mihamarabb élvezhessék - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Amir Majidimehr, a Microsoft Windows Digital Media Division vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy napról napra egyre nagyobb a kereskedelmi forgalomban kapható HighMAT kompatibilis elektronikus berendezések száma.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50