A Novell Magyarország bemutatta a NetWare legújabb verzióját

forrás Prim Online, 2003. május 30. 13:50
A Novell Magyarország technikai sajtóreggeli sorozatának keretében bemutatta a Novell NetWare legújabb, 6.5-ös verzióját, amely fejlett üzleti szolgáltatásokkal egészíti ki az iparág vezető platformját.
A NetWare 6.5 tartalmaz nyílt forráskódú komponenseket és webes szolgáltatásokat is, amelyek a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások integrálását támogatják. A várhatóan idén nyáron megjelenő NetWare 6.5 olyan üzleti szolgáltatásokat nyújt, amelyek minden hálózattípussal, tárolórendszerrel és ügyfélszámítógéppel együtt tudnak működni. A NetWare 6.5 a hálózat és az értékes adatok védelmének biztosításával csökkenti a felügyelet költségeit és bonyolultságát, miközben növeli a felhasználók termelékenységét.

A NetWare 6.5 bevezetésével csökkenthetők a hardver- és felügyeleti költségek, mivel a szervezetek a szervert és a rendszert egy központosított, nagyfokú hozzáférhetőséggel bíró háttértároló hálózatba (SAN) konszolidálhatják. Minimalizálható az üzleti kockázatvállalás, mivel az ügyfelek képesek a folyamatos üzletmenet fenntartására tartalék egységek különböző helyeken történő rendszerbe állításával. A Novell DirXML Starter Pack a NetWare 6.5 része, így az ügyfelek szinkronban tudják tartani a felhasználói információkat, és összeegyeztethetik a vegyes környezetek címtárait. Emellett az ügyfelek informatikai költségvetésének 5-10%-a megtakarítható a Novell Branch Office használatával, amely a fiókirodák és telephelyek kiszolgálására készült.

A NetWare 6.5 „Virtuális Iroda" a felhasználó számára szükséges minden üzleti erőforrást elérhetővé tesz egy webböngészőn keresztül, beleértve a fájlokat, e-mail üzeneteket, naptárakat és nyomtatókat. A helyüktől függetlenül a böngészővel és internet-hozzáféréssel rendelkező alkalmazottak ugyanolyan hatékonyan dolgozhatnak, mintha az irodában lennének. A felhasználók könnyen alakíthatnak „virtuális csoportokat" az informatikus kollégák segítsége nélkül, bárhol is legyenek. Könnyen szervezhetnek projekteket és megoszthatják az információt a más helyen tartózkodó kollegáikkal a továbbfejlesztett, valós idejű csoportmunka-támogató rendszeren keresztül, egy egyszerű webböngésző használatával.

Azoknak az ügyfeleknek, akik a nyílt kódú technológiák felé kacsintgatnak, az Apache, a MySQL, a Perl, a PHP és a Tomcat integrálása a NetWare 6.5 rendszerbe a nyílt kódú világ legjobb elemeinek használatát teszi lehetővé, melyek tökéletesen együttműködnek a Novell címtár, biztonsági és felügyeleti termékeivel. A NetWare 6.5 használatával az ügyfelek a nyílt forráskódú megoldások ezreit működtethetik biztonsággal és teljes támogatottsággal az iparág legszélesebb körű, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb platformján.

A NetWare 6.5 tartalmazza a J2EE 1.3 tanúsítvánnyal rendelkező Novell exteNd alkalmazásszervert és fejlesztő környezetet is. A Novell exteNd Application Server lehetővé teszi minden J2EE kompatibilis alkalmazás futtatását a NetWare-en. A Novell exteNd és Novell Nsure szolgáltatások segítségével pedig továbbfejleszthetővé teszi a hálózatot a biztonságos webes szolgáltatás alapú alkalmazásfejlesztés és a biztonságos személyazonosság-kezelés irányába.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14