Intel Centrino mobiltechnológia: megnövelt teljesítmény és biztonság

forrás Prim Online, 2003. június 3. 19:37
Az Intel további teljesítménynövelő bővítésekről, még robusztusabb vezeték nélküli biztonsági szabványokról és néhány komoly elért eredményről számolt be az Intel Centrino mobiltechnológia alapú rendszerekkel kapcsolatban.
Az Intel Centrino mobiltechnológia teljesítményét egy új, 1,70 gigahertzes, egy alacsony feszültségű, 1,20 gigahertzes, valamint egy ultraalacsony feszültségű, 1,0 gigahertzes processzor növeli. Még e hónapban az Intel megjeleníti frissített hálózati szoftverét is, amely további biztonsági funkciókkal védi a vezeték nélküli technológiákra épülő hálózatokon továbbított adatokat.

Márciusi bemutatkozásakor 34 rendszer használta az Intel Centrino mobiltechnológiát. Ma már a világ PC-gyártói összesen 58 különböző modellt szállítanak, és az Intel arra számít, hogy év végére több mint 125 fajta gép lesz elérhető. A rendszerek között megtalálhatók tábla PC-k, könnyű és vékony kivitelű gépek nagy képernyőkkel, vagy éppen ultramobil, másfél kilónál is könnyebb eszközök egyaránt. Egyes esetekben ezek a mobil rendszerek több mint öt óráig képesek működni akkumulátorról egyetlen feltöltéssel. S ami szintén fontos: az Intel a világ több mint 14 ezer nyilvános hozzáférési pontját („hotspotját") vizsgálta be az Intel Centrino mobiltechnológiával kompatibilitás szempontjából, messze meghaladva már most az év végére kitűzött 10 ezres célt.

Biztonsági továbbfejlesztések

Még e hónapban elérhetővé teszi az Intel frissített hálózati szoftverét, amely további támogatást nyújt az Intel Centrino mobiltechnológia biztonsági funkcióival kapcsolatban. Az Intel PRO/Wireless 2100 hálózati kapcsolat szoftverfrissítése (az Intel PRO Network Connection szoftver V7.1) támogatja a legmodernebb vezeték nélküli LAN biztonsági funkciókat, például a Wi-Fi Protected Accesst* (Wi-Fi védett hozzáférés, WPA). A hálózati szoftver WPA Wi-Fi minősítést* kapott a Wi-Fi Alliance-tól, az Intel pedig bevizsgálta a nagyobb kompatibilitást a noteszgép-felhasználók érdekében. A szoftverkiadás lehetővé teszi a Cisco* Compatible bővítések (mint például a LEAP és CKIP) használatát is, ha a noteszgépeket a PC-gyártók a Cisco Compatible program keretében kívánnák bevizsgálni. Mindezen továbbfejlesztések javítják a hitelesítést és a titkosítást a vezeték nélküli LAN-kapcsolatokon.

Termékspecifikációk és árak

Az Intel Centrino mobiltechnológia az Intel legjobb technológiája a mobil PC-khez, amely kifejezetten a vékony és könnyű, mini- és szubnoteszgépekhez és tábla PC-khez lett optimalizálva. A technológia az IntelŽ 855 lapkakészletből, az IntelŽ PRO/Wireless 2100 hálózati kapcsolatból, és az 1,70 gigahertzes, 1,20 gigahertzes alacsony feszültségű, illetve az 1,0 gigahertzes ultra-alacsony feszültségű IntelŽ PentiumŽ M processzorból áll. Áruk rendre 694, 341 és 319 USD, 1000 darabos rendelés esetén. Az árak a három komponens (processzor, lapkakészlet és vezeték nélküli funkciók) együttesére vonatkozik, amelyek együttesen alkotják az Intel Centrino mobiltechnológiát. Az Intel az egyes eszközöket külön is árusítja.
Kulcsszavak: notebook Intel processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50