Egy magyar szoftver a Microsoft globális konferenciáján

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 14. 09:10
[smallimage 1 left] Nemzetközi fórumon mutatkozik be a rendszerfejlesztéssel, pénzügyi és gazdasági tanácsadással foglalkozó Anasco Informatika Kft. által fejlesztett, Microsoft alapú elektronikus felvételi vizsgarendszer, a VálaszOK.
Farkas Viktor, a kft. informatikai vezetője az MTI-nek elmondta: a szoftvert több mint 20 ezer számítástechnikai szakember előtt mutatják be július 15-20. között az egyesült államokbeli New Orleansben, a Microsoft globális konferenciáján.

A Microsoft Magyarország jelenleg referencia alkalmazásként használja az Anasco szoftverét. Farkas Viktor szavai szerint ez annyit jelent, hogy ha hasonló program iránt merül fel kereslet, a Microsoft az ő fejlesztésüket ajánlja.

"Bár a bemutatótól nem remélünk hirtelen nagy változást a szoftver terjesztését illetően, százmillió forint nagyságrendű éves árbevételre számítunk a következő években a program értékesítéséből" - tette hozzá.

Az Anasco tavalyi évi üzleti tervében 170 millió forintos árbevételt határoztak meg, amelyet - a tervek szerint - az idén további mintegy 20 százalékkal kívántak növelni, azonban a 2002-es árbevétel csupán 21 millió forint volt, az idei évben pedig, mintegy 15 millió forintos bevételt tartanak reálisnak.

Farkas Viktor elmondta: a terv és a megvalósult forgalom közötti eltérés abból adódik, hogy az Anasco Kft. jogvitába keveredett korábbi magyarországi forgalmazójával, a Synergon Rt.-vel, amelynek következtében a kft. a megállapodást felmondta, és jogi lépéseket tesz szerzői jogainak megsértése miatt, illetve annak további védelme érdekében.

Farkas Viktor beszámolt arról is, hogy az idén júniusban először "élesben" is alkalmazták programjukat: a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi karán négy nap alatt mintegy 1300 felvételizőt vizsgáztattak le sikeresen. Hozzátette: ősztől tárgyalások kezdődnek a főiskolával arról, hogy az összes karán üzembe állítsák a szoftvert.

Farkas Viktor elmondta: a program egy olyan "e-learning" típusú rendszer, amely a számítógépes vizsgáztatás megvalósítására alkalmazható. A legfontosabb része a vizsgáztató modul, amely köré épül szinte az összes funkció. Tájékoztatott arról is, hogy a VálaszOK vizsgáztató szoftver Magyarországon kívüli értékesítésére a hetekben kötöttek exkluzív megállapodást az IBCnet Magyarország Kft.-vel.

A szoftvert 1999 óta fejleszti folyamatosan a társaság.

Az 1997-ben alakult Anasco a vizsgáztató program mellett jelenleg egy munkaügyi rendszer továbbfejlesztésén is dolgozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14