"DoS támadás" Bush e-mail rendszere ellen

Tóth Kristóf, 2003. július 21. 05:38
[smallimage 1 left] Az Egyesült Államok elnöke a napokban egy teljesen úgy e-mail rendszert vehetett át. A korábbinál jóval bonyolultabb megoldást kipróbálni vágyó amerikaiak áradata azonban szinte teljesen lebénította az új rendszert.
A kíváncsi felhasználók gyakorlatilag egy túlterheléses támadáshoz (DoS - Denial of Service) hasonlítható forgalmat gerjesztettek az új rendszeren, amely így a beindítást követően meglehetősen nehézkesen működött.

Az új rendszerről a napokban a New York Times írt egy cikket, amelyben az emberek részletesen megismerhették azt a procedúrát, amelyen az internetezőknek végig kell jutniuk ahhoz, hogy George W. Bushnak, az Egyesült Államok elnökének írhassanak e-mailt.

Elmúltak már azok az idők, amikor elég volt címzettnek beírni a president@whitehouse.gov címet, és máris el lehetett küldeni az elektronikus levelet az Egyesült Államok elnökének. Aki az új rendszerben e-mailt szeretne küldeni George W. Bush elnöknek, először kilenc weboldalt kell felkeresnie, ahol számos űrlapot kell kitölteni. Az első kérdés mindjárt az, hogy az üzenet küldője támogatja-e a Fehér Ház politikáját, vagy esetleg más nézeteket vall.

Ezután egy témát kell választani az e-mailnek egy előre elkészített listáról, meg kell adni a küldő teljes nevét, a társaságot, a címet és a valós e-mail postafiók címét. Az üzenet elküldését követően a megadott e-mail postafiókba egy visszaigazolási kérelem érkezik az e-mailről, amely csak akkor jut el az amerikai elnökhöz, ha a megadott e-mail címen elért felhasználó jóváhagyja azt.

Az új rendszer a jelek szerint azonban nem tűri jól a felhasználók rohamát, és a napokban gyakorlatilag megbénult az óriási terhelés alatt.
Kulcsszavak: kormány security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55