HP-szoftverek támogatják a Metropolitan Múzeum virtuális művészeti gyűjteményét

forrás Prim Online, 2003. július 23. 22:10
[smallimage 1 left] A New York-i Metropolitan Museum of Art (Met) HP katasztrófatűrő megoldását használja (CASA - Continuous Access Storage Appliance ), és a későbbiekben teljes gyűjteményének digitális katalogizálását a HP alkalmazásaival szeretné megvalósítani.
A HP OpenView CASA segítségével a Met optimalizálni tudja adattárolási erőforrásai kihasználását. A heterogén adatszolgáltatásokat támogató virtualizációs technológia 30 százalékkal növeli meg az intézmény hasznosítható tárolókapacitásának arányát.

A Met webhelye, a http://www.metmuseum.org a gyűjtemény számos műtárgyának digitális képét és leírását tartalmazza. A webhely adattárolási hátterét a CASA egyik korábbi generációja alatt futó virtualizációs szoftver biztosítja, amely hamarosan átkerül a nemrég megvásárolt - és a 7x24 órás működés érdekében már helyi és távtükrözést is alkalmazó - új CASA-ra. „Kiemelt üzleti célkitűzéseink közé tartozik gyűjteményünk nyilvános elérhetőségének maximálása. Webhelyünk és annak digitális képanyaga központi szerepet játszik e stratégia megvalósításában" - emelte ki Belkin.

A Met HP StorageWorks 7410 virtuális tömbre épülő SAN-hálózata jelenleg 3,3 terabájtnyi adatot kezel. A HP OpenView CASA egy egész terabájttal megnövelte a múzeum rendelkezésére álló adattárolási kapacitást. Itt valóban minden bájt számít, hiszen egy átlagos festmény 100 megabájt tárhelyet igényel, és a kapacitásszükséglet a jövőben várhatóan tovább nő.

A heterogén replikációt támogató CASA a virtualizációs technológia segítségével költséghatékony adatszolgáltatásokat (adatmigráció, szinkron és aszinkron tükrözés, pillanatkép-másolatkészítés) tud nyújtani. Növeli az adatok rendelkezésre állását, továbbá - az egyszerűbb felügyelet révén - maximálja az adattárolási erőforrások kihasználtságát és mérsékli az alkalmazásoknál fellépő üzemkiesések gyakoriságát. A CASA része a HP ENSA extended stratégiájának, amely az üzleti és technikai változásokhoz gyorsan alkalmazkodó, adaptív nagyvállalati infrastruktúra adattárolási alapjainak megteremtését szolgálja.

A CASA elindítja felhasználóit az intelligens hálózati működés megvalósításához vezető úton, és csökkenti a szerverekre és tárolótömbökre nehezedő munkaterhelést. A szoftver segítségével a Met szállítótól és host-oprendszertől függetlenül, ugyanazon a felületen végezheti el adattárolási erőforrásainak replikációját és elosztását. VersaStor technológiáját intelligens SAN-kapcsolókon alkalmazva a HP még az idén a szervezet egészére ki fogja terjeszteni a CASA révén elérhető adatszolgáltatásokat.
Kulcsszavak: HP művészet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55