Több, de kevésbé káros vírus

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 22. 10:36
[smallimage 1 left] A számítógépes vírusaktivitás nőtt 2003 első hét hónapjában, de a vírusok üzleti felhasználókra, céges hálózatokra gyakorolt hatása és költsége általánosságban alacsony szinten maradt a vírusvédelmi termékeket szállító Trend Micro szerint - közölte a társaság.
A közlemény szerint a Trend Micro több mint 130, kismértékben vagy közepesen veszélyes vírusról tett bejelentést 2003. augusztus 1-jéig, ebből húszat július hónapban.

A közepes és nagy kockázatot jelentő vírusokról szóló riasztások világszerte mintegy 40 százalékos növekedést mutattak az első fél évben az előző év azonos időszakához képest.

A legutóbbi támadások során kevesebb gép fertőződött meg, a károk is kisebbek voltak, és a támadás lefolyása is rövidebb volt, mint például a Melissa vagy a Love Letter férgek esetében három-négy évvel ezelőtt - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jamz Yaneza, a Trend Micro TrendLabs vírusvédelmi tanácsadója szerint ennek a trendnek két oka van. Egyrészt a valódi kódolási ismeretekkel rendelkező vírusírók számának folyamatos csökkenése, másrészt a kiváló minőségű vírusvédelmi és e-mail szűrő rendszerek elterjedt alkalmazása.

A tavalyi év legelterjedtebb vírusai a nagyvállalatok e-mail rendszereinek megfertőzésével, nagy sebességű globális elosztórendszerként történő felhasználásukkal érték el céljukat.
Kulcsszavak: vírus security Trend Micro

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36