Európában nem népszerűek a Tablet PC-k

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 19. 12:55

A notebookok utódjának tartott Tablet PC-k az öreg kontinensen egyelőre nem örvendenek nagy népszerűségnek, és a várakozásokkal ellentétben még stabil növekedés sem érezhető a szegmensben.
A könyvhöz hasonló méretű és formájú, érintésérzékeny kijelzővel, illetve egyes modellek esetében kinyitható billentyűzettel rendelkező Tablet PC-ket több szakértő a notebookok utódjának tartja. A felhasználók ennek ellenére jelenleg nem kedvelik különösebben a megoldást, az európai eladások pedig messze elmaradnak még a legszerényebb becslésektől is.

A gyártók számára az európai piac várhatóan a közeljövőben sem lesz túl kedvező, mivel a készülékek iránti kereslet nem mutat számottevő növekedést.

A Tablet PC eladások a készülékek 2002 negyedik negyedévi kiadását követően Nyugat-Európában áprilisban érték el eddigi csúcspontjukat, állítja a londoni székhelyű Context piackutató cég, amely társaság az európai forgalmazók eladási adataiból állította össze jelentését.

Áprilist követően májusban és júniusban egyaránt jelentősen, együttesen mintegy 33 százalékkal visszaestek a Tablet PC-k eladásai, amelyet júliusban mintegy 16,7 százalékos fellendülés kísért. A piackutató cég szerint az eladások növekedését elsősorban a Tablet PC készülékek átlagos árának szintén 16,7 százalékos csökkenése eredményezte, nem pedig az eszközök iránti fokozódó érdeklődés.

A Context szerint a Tablet PC-k árának a jövőben jelentősen csökkennie kell ahhoz, hogy a társaságok átálljanak az ígéretes, de jelenleg még meglehetősen borsos árú készülékekre.

A Tablet PC-k legnagyobb gyártója jelenleg a Hewlett-Packard, amely társaság vezető pozíciója ellenére sem tudja megvalósítani értékesítési terveit a szegmensben.
Kulcsszavak: Tablet PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59