Intel noteszgépek Hyper-Threading technológiával

forrás Prim Online, 2003. szeptember 24. 14:20

Az Intel forgalmazza a hordozható noteszgépekhez kifejlesztett,
Hyper-Threading (HT) technológiát támogató mobil Intel Pentium 4
processzort. Az új processzorral felszerelt rendszerek asztali gépes
jellemzőket – pl. nagy képernyőt, teljes méretű billentyűzetet és több
meghajtót – biztosítanak felhasználóiknak.
A HT-technológiát támogató mobil Intel Pentium 4 processzor 3,20 GHz-ig terjedő frekvenciaváltozatokban kapható. Energiagazdálkodási jellemzői az asztali gépes rendszereknél kedvezőbb hőviszonyok elérését teszik lehetővé. Az új CPU-val ellátott noteszgép-modellek felhasználói a korábbinál jobban ki tudják aknázni a többszálú és nagy processzorkapacitást igénylő multimédiás alkalmazások (pl. videokódolás, digitális médiatartalom kezelése és játékfuttatás) kínálta lehetőségeket.

A HT-technológiát támogató processzor egyidejűleg két különálló szálat tud kezelni, így javítja a több alkalmazás párhuzamos futtatása esetén elérhető teljesítményt. A felhasználó például audio- vagy videoanyagok kódolása, képtömörítés vagy speciális effektusok készítése közben is zavartalanul belemerülhet kedvenc játékába. A HT-technológia jobb válaszidőt és teljesítményt nyújt a meglévő alkalmazások párhuzamos kezelésekor. A jelenleg kapható többszálú szoftvereknél szintén számottevő teljesítményjavulás figyelhető meg, és ez az előny a jövőben piacra kerülő többszálú alkalmazások újabb generációinál is érvényesül.

Az Intel 852GME és Intel 852PM lapkakészletekkel működő mobil Intel Pentium 4 processzor az Intel NetBurst mikroarchitektúrára épül és támogatja a HT-technológiát. 533 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, és elérhetővé teszi a mobil eszközöknél oly fontos, fejlett energiagazdálkodási funkciókat: köztük például az Enhanced Intel SpeedStep, valamint a Deep Sleep és Deeper Sleep technológiát.

Kulcsszavak: Intel processzor notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50