Előtelepített Lindows a Seagate egyes merevlemezein

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 25. 08:02

A világ legnagyobb merevlemezgyártója a közeljövőben előtelepített Lindows operációs rendszerrel fogja piacra dobni bizonyos Barracuda meghajtómodelljeit.
A Seagate Technology a jövőben előtelepíti a Linux alapú Lindows operációs rendszer angol nyelvű változatát egyes Barracuda merevlemezes meghajtóira, jelentette be a társaság kedden. A Lindows.com Inc. által fejlesztett operációs rendszer lehetővé teszi, hogy a meghajtók felhasználói azonnal használatba vehessék számítógépüket, és ne kelljen az operációs rendszer feltelepítésével időt tölteniük.

A program keretében a Seagate Technology egyelőre októbertől decemberig fogja előtelepíteni a Lindowst 40 GBájtos tárolókapacitású Barracuda 7200.7 merevlemezeire. Az előtelepített operációs rendszert tartalmazó meghajtók 7200-as percenkénti fordulatszámon (RPM) működnek, és 711 mbps belső adatátviteli sebességre képesek. A merevlemez átlagos keresési ideje 8,5 ms.

A Lindowst tartalmazó meghajtók nem fognak többe kerülni, mint azon változatok, amelyeken az operációs rendszer nem lesz megtalálható. A Seagate a lépéssel az otthoni felhasználók mellett a PC-gyártókat célozza, amelyeknek így nem kell törődniük az operációs rendszer számítógépekre való feltelepítésével.

A merevlemezekre előtelepített operációs rendszer a számítógép első beindítását követően azonosítja a hardverösszetevőket, és a felhasználó beavatkozása nélkül elvégzi a szükséges beállításokat, közölte a Seagate. Ez a funkció jelentős időmegtakarítást tesz lehetővé, amely a PC-gyártók számára akár 100 dollár költségcsökkenést is jelenthet számítógépenként, véli a merevlemezgyártó.
Kulcsszavak: Seagate Lindows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59