HP-megoldás Philips félvezetőgyártó divíziójánál

forrás Prim Online, 2003. október 14. 21:10

Az üzleti és informatikai működés szorosabb összehangolását ösztönző Adaptive Enterprise stratégia jegyében a HP a Philips félvezetőgyártó divíziójánál is telepítette Utility Data Centerét (UDC).
A teljes körűen virtualizált adatközpontként működő UDC csökkenti az informatikai költségeket és a piaci változásokra valós időben reagáló IT-infrastruktúra kialakítását teszi lehetővé.

A HP UDC a Philips Semiconductors legnagyobb telephelyén, a hollandiai Nijmegenben működik. Az adatközpontot egyetlen konzolról kezelve a Philips percek alatt, az érintett hardverek fizikai átkábelezése nélkül, virtuálisan átcsoportosíthatja szerver- és tároló-erőforrásait. Az infrastruktúra-telepítési és üzemi költségek terén elérhető megtakarításokon túl az is lényeges előny, hogy meglévő szervereit az új HP UDC megoldás keretei között alkalmazva a Philips korábbi IT-beruházásait is hasznosítani tudja.

A HP UDC üzembe állítása mellett a Philips Semiconductors Nijmegen más módszereket is alkalmazott IT-szervezetének továbbfejlesztésére. Olyan operatív folyamatokat vezetett be működésében, amelyeknek köszönhetően – a HP informatikai szolgáltatásfelügyeleti (IT Service Management) módszertanára és HP OpenView felügyeleti szoftverére támaszkodva – szolgáltatásként kezelheti az informatikai infrastruktúrát. A rugalmasság növelése érdekében a Philips és a HP jelenleg a divízió tényleges kapacitás felhasználás alapján finanszírozható (pay-per-use) adattárolási környezetének kialakításán dolgozik.

Szervereit és tárolóit a HP UDC-vel átkonfigurálva, a Philips félvezetőgyártó divíziója rugalmasan tudja követni a különféle alkalmazások folyamatosan változó szükségleteit. Az év végén a vállalat további üzemi szolgáltatásokra is ki kívánja terjeszteni a UDC működését.

A HP UDC megoldása lehetővé teszi a Philips számára adatközpont-infrastruktúrája virtuális elosztását és valós idejű felügyeletét – így a vállalat gyorsan bevezetheti környezetében az új alkalmazásokat, szolgáltatásokat és rugalmas, forgalomalapú számlázást valósíthat meg.

A nyílt szabványokra épülő HP UDC a HP-től és más szállítóktól beszerzett, új és korábbi telepítésű szervereket, tárolókat és hálózati berendezéseket is képes kezelni, így zökkenőmentes átállást biztosít a régi környezet és a rugalmas UDC architektúra között.

A HP és a Philips félvezetőgyártó divíziója régóta szoros üzleti kapcsolatban áll egymással. A HP 2001 szeptembere óta nyújt segítséget a Philips számára az adatközpontok alacsony költségszintű felügyeletét támogató működési modell kialakításához, amely a közmű jellegű számítástechnikai stratégia megvalósításának elengedhetetlen feltétele.
Kulcsszavak: Philips szerver tároló HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50