A piacon elsőként a HP lépte át az 1 milliós határt a Linux-szerverek értékesítésében

Kiss Ádám Zoltán, 2005. június 23. 18:21
A HP bejelentette, hogy 1998-óta több mint 1 millió Linux-szervert adott el a globális piacon. Ezzel az eredménnyel az ágazatban elsőként lépte át a jelképes 1 milliós határt, és 45 százalékkal utasította maga mögé a piac második legjobb teljesítményű hardverszállítóját.
A HP a Compaqkal együtt 29 negyedéve őrzi első helyét a Linux-szegmensben. 2005 első negyedévében a piaci átlagnál 2,5 százalékponttal magasabb forgalombővülést produkált az előző év megfelelő időszakához viszonyítva: közel tízszer annyi Linux-szervert értékesített, mint a Sun, csaknem 8 százalékponttal nagyobb - negyedéves árbevétel alapján számított - piaci részesedést ért el, mint az IBM, és mind eladott darabszám, mind pedig árbevétel szerint megelőzte a Dellt, az IDC adatai alapján.

A HP számos kulcsfontosságú területen - köztük a blade-megoldások, az asztali és noteszgépek, a nagyvállalati szerverek, a virtualizáció és az otthoni eszközök szegmensében is - kiemelt figyelmet fordít a Linux-alapú és nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatos fejlesztésekre és innovációkra. Saját szervezetén belül teszteli az új szoftverek teljesítményét, ily módon hiteles gyakorlati támogatást tud nyújtani azoknak az ügyfeleknek, akik Linux termékeket és platformokat kívánnak beépíteni adatközpontjukba.
Kulcsszavak: szerver HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50