Kisebb merevlemezes meghajtókat épít új szervereibe a HP

Milkovits Gábor, 2005. március 17. 22:22
A Hewlett-Packard bejelentette, hogy májustól a jelenlegi szabványtól eltérő, 2,5"-es merevlemezes meghajtókkal felszerelt szerverszámítógépeket hoz forgalomba.
A jelenleg forgalmazott szerverekben az asztali PC-khez hasonlóan 3,5"-es átmérőjű merevlemezes meghajtókat alkalmaznak. Paul Miller, a HP alelnöke elmondta, hogy az új eszközök valamivel vastagabbak lesznek a noteszgépekben használatos modelleknél. Az új szabványra történő átállás legfontosabb hozadéka, hogy segítségével a HP kétszer annyi merevlemezes meghajtót építhet be egy szerverbe, mint korábban, ami jelentősen megnövelheti mind a teljesítményt, mind pedig a tárolókapacitást. Miller hozzátette, hogy a Seagate-tel együttműködve 12 hónapon belül végrehajtják a váltást a cég teljes szerver-termékskálájánál. A HP-alelnök elmondása szerint rendkívül erős az igény a minél nagyobb tárhelyet biztosító eszközök iránt a szerverpiacon: míg eladásaik évi átlagban 20 százalékot emelkedtek az utóbbi időben, addig a termékek átlagos tárolókapacitásának gyarapodása meghaladta a 40 százalékot.

A Hewlett-Packard számára rendkívül fontos az új technológiák minél előbbi alkalmazása ahhoz, hogy megőrizhesse vezető szerepét az x86-os Xeon- és Opteron-alapú szerverek piacán. A fő versenytársak, az IBM, a Dell és a Sun egyelőre nem reagáltak a HP bejelentésére.
Kulcsszavak: szerver HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14