Partneri szerződést kötött a D-Link és a Matáv

Kovács Attila, 2003. november 11. 11:22
November 10-én, budapesti sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást kötött egymással a tajvani adathálózati eszközgyártó D-Link cég és a Matáv Rt. Tankó Zoltán, a Matáv vezérigazgatóhelyettese kiemelte, a távközlési szolgáltató ezekben a napokban, hetekben vezet be egy új konstrukciót a rendszerintegráció terén, s ezzel, meg még más megállapodásokkal (Cisco, IBM, Avaya, Albacomp stb.) kedvező árakon tud mintegy 5-6000 közepes és kisebb cégnek a rendelkezésére állni. A D-Linkkel megkötött mostani megállapodás végponti eszközökre, routerekre, WLAN és VDSL eszközökre vonatkozik.
Magyarországon a 2002-ben megnyílt gyártói képviselet elsődleges célja, hogy a világszinten bevált és sikeres technológiák a felhasználók legszélesebb körében elérhetők legyen. Ennek a célkitűzésnek az elérésében mérföldkőnek tekinthető a legnagyobb hazai infokommunikációs szolgáltatóval, a Matávval kötött megállapodás.
Az együttműködés elősegíti, hogy az integrált megoldások - a legmodernebb technológiát képviselő hardware-t és software-t tartalmazó komplett szolgáltatások - a legkifinomultabb igényeket is a legmagasabb színvonalon elégítsék ki.

Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón Klaus Dieter-Hesse, a D-Link kelet-európai alelnöke és Kevin Wen, a cég európai főnöke is megjelent.

A D-Link partnerszerződései a hálózati és kommunikációs piacon


A D-Link, a világpiacon az egyik legismertebb információ-technológiai megoldásszállító. Termékpalettájának fejlesztési iránya a kommunikációs és adatátviteli technológiák felhasználásával minél fejlettebb eszközök piacra juttatása, valamint ezen technológiák ötvözése. A fejlesztések során a D-Link - a telekommunikációs világcégekkel kötött együttműködési megállapodásokra való tekintettel - a felhasználói igények sokszínűségének és teljességének figyelembevételével alakítja ki termékeit. A partneri együttműködések egyik sikeres példája nemzetközi szinten a Deutsche Telekommal kötött partneri megállapodás. Az elmúlt évben megnyílt kereskedelmi képviseletek tevékenységének köszönhetően Svájcban és Ausztriában is hasonló együttműködés kezdődött a távközlési társaságokkal. Emellett a D-Link további tárgyalásokat folytat a cseh és a lengyel szolgáltatóval is.

A D-Link fő tevékenységi területei:

A D-Link termékei közül a központi szerepet a hálózati eszközök jelentik. A folyamatosan szélesedő termékskála különböző eszközöket tartalmaz a kommunikációs eszközök, a switch-ek, vezeték nélküli hálózati eszközök, hálózati adapterek, nyomtató szerverek, média konverterek és USB perifériák területén. A kommunikációs területen a D-Link termékei szinte minden területet lefednek: az analóg, az ISDN és az ADSL modemek (AnnexA és AnnexB), Internet átjárók és routerek, tűzfalak és HotSpot eszközök közül mindenki megtalálja a számára szükséges eszközöket. Az ISDN már bizonyított WAN technológia, amely hang-, videó- és adattovábbítást egyetlen digitális vonalon keresztül lehetővé tevő multimédiás szolgáltatásokat nyújt.
A D-Link biztonságot szolgáló törekvéseit mutatja, hogy már az egyszerű SOHO eszközökben is mindenhol megjelenik az alapszintű tűzfal és csomagszűrés, így az otthoni vagy kisebb irodai felhasználók is biztonságosan használhatják az Internetet. Vállalatok és nagyobb hálózatok számára a különálló hardware-es tűzfalak megfelelő biztonságot és rugalmasságot biztosítanak minden felhasználónak a hálózaton.

A vezeték nélküli eszközök közül mindegyik a WIFI szabvány által elismert, így bármely más gyártó szabvány szerinti eszközzel biztonságos kapcsolatot tud teremteni. A beépített WEP (64/128/256 bit) és a WPA kódolással a vezeték nélküli hálózatokat védhetjük le a külső betörések ill. adatlopások ellen. Új termékek közül külön kiemelhetőek a V-DSL eszközök, amelyekkel a meglévő telefonkábel hálózaton lehet adatot és hangot egyszerre továbbítani, ennek köszönhetően kihasználható a meglévő telefonhálózat és nem kell külön kábelezést telepíteni.

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50