Új, szupervékony Cyber-shot fényképezőgép

Takács Zsolt, 2003. november 21. 11:59
A Cyber-shot DSC-T1 modell 3x-os optikai zoommal, Carl Zeiss Vario-Tessar lencsével, nagyméretű, 2,5 colos Hybrid LCD kijelzővel és formatervezett, rozsdamentes fém készülékvázzal kerül forgalomba 2004 januárjában.
A Cyber-shot DSC-T1 a Sony legújabb képalkotó processzora (Real Imaging Processor) segítségével pontosabb és jobb képminőséget eredményez. Megnöveli a működési sebességet és teszi mindezt 30 százalékkal alacsonyabb energiafelvétellel. Az éledési idő szintén kedvezően módosul, a lencsevédő félrecsúsztatása után a készülék egy másodperc múlva készen áll a másodpercenkénti, teljes felbontású képek készítésére. A fejlesztés során 0,009 másodpercre lecsökkentett újraéledési idő és a 0,29 másodperces zárkésleltetés még élvezetesebbé teszi a fényképezést. A készülék négy képből álló sorozatfelvétel készítésére is alkalmas.

A képalkotó processzor MPEG Movie VX Fine (640x480, 30 kép/másodperc) használata lehetővé tesz olyan nagyfelbontású mozgóképek készítését, amelyek teljes képernyős üzemmódban lejátszhatók a televízióban. A felvételi időt csak a Memory Stick tároló kapacitása korlátozhatja.

A gép 8-féle helyszínválasztási (Scene) üzemmódot támogat. Az új nagyító (Magnifying Glass) üzemmóddal akár 1 cm-ről is készíthető makró felvétel. Az LCD kijelzőn megjelenő tárgy képe akár 3,3-szorosára nagyítható.

A fényképezőgép menüjén keresztül szabályozható a színtelítettség, a kontraszt és az élesség. A követő fókusz (Continuous Auto Focus) funkció segítségével a felhasználó a tárgyat mozgás közben is pontosan fókuszban tarthatja. A zajcsökkentés (Clear Colour NR) elemzi a kép szín- és fényfrekvenciáját, kiküszöböli a torzítást, amely sokkal természetesebb színreprodukciót eredményez. A fényzajcsökkentés (Clear Luminance NR) kiküszöböli a kép túlságosan fényes pontjait. A hagyományos zajcsökkentő rendszerekkel ellentétben ez a megoldás a kép minőségének befolyásolása nélkül nyomja el a kép fényességi zaját.

A Cyber-shot DSC-T1 modellben a digitális képek tárolása a cserélhető és kivételesen kompakt Memory Stick Duo és Memory Stick PRO Duo (párhuzamos csatolófelület) adathordozón történik, melyek mindegyike képes a fényképek átvitelére a kompatibilis termékek esetében. A DSC-T1 tartozékai között megtalálható egy Memory Stick adapter, amely által a fényképezőgéppel készített és a Memory Stick Duón tárolt képek a hagyományos méretű Memory Stick meghajtóval rendelkező készülékeken is megtekinthetőek. A DSC-T1 másik tartozéka a kényelmes USB bölcső, amely egy PC-hez vagy AV berendezéshez történő csatlakoztatásra, valamint akkumulátor újratöltésére használható. A képeket máris nagyképernyőn lehet élvezni, miután a bölcsőt egy számítógéphez vagy televízióhoz csatlakoztatjuk. Emellett a Cyber-shot T1 egy USB 2.0 nagy sebességű, a képek gyors átvitelét lehetővé tevő csatlakozóval rendelkezik, amellyel a fényképezőgép PC- hez is csatlakoztatható.

A Cyber-shot DSC-T1 lehetőségeinek maximális kiaknázásához a Sony számos, külön is megvásárolható kiegészítőt kínál: az MPK-THA tengeri védőtokot a Cyber-shot T1-hez; a BC-TR1 kompakt úti töltőt; az LCS-THA stílusos bőr hordozható táskát és az MSX-M256A valamint MSX-512A 256MB és 512MB tárolókapacitású Memory Stick PRO Duo adathordozót.

Kulcsszavak: Sony kamera

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36