MessageLabs-filter:max: menedzselt vírus- és spamszűrés

forrás Prim Online, 2003. november 27. 14:36
A filter:max, a magyar antispamcég bejelentette együttműködési megállapodását a MessageLabs kihelyezett e-mail biztonsági céggel. A szerződéssel Magyarországon is elérhetővé válnak a MessageLabs egyedi antivírus-, antispam- és pornószűrő szolgáltatásai.

Egyttműködési megállapodást jelentett be a mai napon a MessageLabs, a világ piacvezető kihelyezett e-mail biztonsági szolgáltatója és a filter:max, a magyar antispamcég. A filter:max által megszerzett partneri státus biztosítja a felhasználóknak azt, hogy a MessageLabs kihelyezett e-mail vírusszűrő, spamszűrő és pornókép-szűrő szolgáltatásait hazánkban is igénybe vegyék, és ehhez kapcsolódóan a legmagasabb szintű támogatásban részesüljenek.

A MessageLabs világszerte elhelyezett, több millió dollárt érő "irányítótorony" hálózata segítségével kihelyezett (outsourced) e-mail vírus-, spam- és pornóképszűrést végez több mint 7000 ügyfele számára, így védve őket az e-mailben felmerülő kockázatoktól még a vállalati hálózatokon kívül. A szolgáltatás egyedi, 100%-os vírusvédelmi garanciát tartalmaz páratlan hatékonyságának bizonyítékaként. Az antivírus-megoldás prediktív heurisztikus algoritmusokat, 2,6GB-ot meghaladó méretű adatbázist, valamint 3 tradicionális antivírusmotort tartalmaz, mely lehetővé tette a MessageLabs számára, hogy elsőként állítsa meg a Sobig, a Mimail és a Fizzer vírusokat.

A spamszűrés szolgáltatás független mérések szerint 96%-ot meghaladó spamfelismerési aránnyal rendelkezik, azonban ennél is fontosabb, hogy a legitim e-mailek spamnek minősítése, a False Positive Ráta 0,01% alatt van. Mindez a szerződéskötéstől számítva akár 24 órán belül rendelkezésre áll, hiszen a felhasználónál nincs szükség hardver vagy szoftver telepítésére.

A 25 felhasználótól elérhető csomagokban felhasználónként havi nettó 990 forinttól elérhető védelem kiegészíthető pornóképek szűrésével és belépőszintű tartalomszűrő szolgáltatásokkal. A bevezető időszakban 2003. december 31-ig a filter:max a listaárból 10% kedvezményt ad, közintézmények és iskolák további kedvezményekre is jogosultak, továbbá a szolgáltatás 15 napos ingyenes kipróbálására is lehetőséget nyújt.

Nemes Dániel, a filter:max stratégiai igazgatója elmondta, az együttműködési megállapodás aláírását közel másfél éves kiválasztási, tesztelési, tárgyalási és felkészülési periódus előzte meg, melynek során a filter:max munkatársai részletekbe menően megismerték a MessageLabs szolgáltatásait. "Ez a szigorú előkészítési időszak a garanciája annak, hogy ügyfeleink a legjobb kihelyezett e-mail biztonsági megoldást kapják a legjobb szállítótól. A forradalmian új, kihelyezett e-mail biztonsági megoldás remekül kiegészíti meglévő szoftver-alapú kínálatunkat" - tette hozzá Nemes.

Böröcz Gergely, a filter:max ügyvezetője hangsúlyozta, a MessageLabs termékei árban versenyképesek a hagyományos spam- és vírusszűrő termékekkel, azonban figyelembe véve azt, hogy a szűrés már a hálózaton kívül megtörténik, és ez nem igényli az informatikai munkatársak közreműködését, a teljes élettartam költségében (TCO) a hagyományos megoldásokhoz képest akár 60-70% megtakarítást is eredményezhet.
Kulcsszavak: spam vírus filtermax

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59