Új Handycam modellek

forrás Prim Online, 2004. január 25. 11:48
A Sony ez év áprilisától három új Handycam modellt kezd forgalmazni Európa-szerte.
A DCR-PC106, a DCR-PC107 és a DCR-PC109 zsebméretű DV kamkorderekhez olyan Handycam dokkolóállomás tartozik, amely biztosítja a digitális videófelvételek megosztásához, átviteléhez és lejátszásához szükséges szolgáltatásokat.

A DCR-PC109 csúcsmodell 1 megapixeles CCD-je tökéletes színreprodukciót, az ultrakompakt Carl Zeiss Vario-Tessar lencse magas minőségű képbefogást, míg a színes kereső nagy felbontású témaválasztást tesz lehetővé. A megapixeles CCD-nek köszönhetően a PC109 képes valódi 16:9 széles képarányú képek készítésére is. A CCD teljes felületének kihasználásával ez a készülék közvetlenül 16:9 képarányban vesz fel a szalagra, amellyel nagyobb látószög és magasabb felbontású kép készítése
érhető el.

A Handycam Station tartalmazza az önálló készülék minden alapvető csatlakoztatási lehetőségét. Egy egyszerű dokkolófelület segítségével a bölcsőbe csúsztatva rögtön hozzáférhetővé válik a nagy sebességű USB és i.LINK csatlakozó, egy tv és videó felhasználásra alkalmas audio/video (A/V) csatlakozó csakúgy, mint egy egyenáramú csatlakozás, amellyel az akkumulátor feltölthető. A kamkorderek maguk is rendelkeznek i.LINK, USB és tápfeszültség csatlakozókkal, ami a felhasználóknak utazás közben is biztosítja az alapvető csatlakoztatást. A televízióhoz vagy PC-hez a teljes értékű és egyszerű csatlakozást a Handycam Station biztosítja. A dokkolóállomáson történő töltés közben a kamkorder a normál felhasználáshoz hasonlóan lehetővé teszi a videófelvételek elkészítését és lejátszását, illetve az infravörös távvezérlést is. A PC107 és PC109 modelleken ezen kívül megtalálható még egy DV-IN funkció is, aminek segítségével a PC-n szerkesztett videófelvétel visszaírható a szalagra.

A Sony kompatibilissé tette a PC109-et a nagy sebességű digitális képrögzítést lehetővé tevő Memory Stick DUO-val. A hagyományos Memory Stickhez viszonyítva feleakkora Sony Memory Stick DUO egészen 128Mb-os kapacitásig kapható, amelyhez egy adapter is jár és a hagyományos, nagyobb Memory Stick formátumú készülékekben is használható.

A termékcsalád a legújabb "Hibrid" LCD előnyeivel is büszkélkedhet. Ez a sokoldalú 2.5-colos kijelző kellően világos képet biztosít, a sípályákon vagy a tengerparton pedig a nagy kontraszt miatt a képtisztaság megtartása érdekében a közvetlen és a visszavert fény egyedülálló elegyét alkalmazza. Ez a LED háttérvilágításnak és egy különleges mintázatú felületi anyagnak köszönhető, ami csak részben veri vissza a napfényt. A képernyő érintésérzékeny kezelőfelületet, valamint egy új "Active" menüt is tartalmaz az egyszerűbb működtetés érdekében. Ezt a menüt egy hierarchikus, logikusabb struktúra szerint szervezték át, amely által a funkciók kiválasztása még könnyebbé válik. A pontos képkijelölésre, a szerkesztés és lejátszás vezérlésére, valamint a készülék beállítására szolgáló LCD kijelzőn most helyet kapott egy második Start/Stop gomb is.

Kezdők számára az egyszerűbb használat érdekében a kamkorderek Easy Handycam gombja most egyetlen lépésből álló megoldást kínál. Ez az új és egyedülálló Sony funkció leegyszerűsíti a menü szolgáltatásainak kiválasztását úgy, hogy az LCD kijelzőn nagy és könnyen olvasható betűkkel, korlátozott számú menüparancsot jelenít meg. Szinte minden beállítást automatikusra állítva a felhasználónak így, csak a kamkorder működtetéséhez szükséges alapfunkciók közül kell választania. A felhasználók egyetlen gombnyomással visszatérhetnek a hagyományos üzemmódhoz (Regular Mode). Ezeknek a kamkordereknek a használata, így nem csak a haladó, de a kezdő felhasználók számára is igen egyszerű, amelyet továbbegyszerűsít az, hogy a menürendszerből kilenc európai nyelv közül lehet kiválasztani a megfelelőt.

A kompatibilis PC-n történő szerkesztéshez a videójelenetek nagy sebességű átmásolására szolgáló i.LINK csatlakozó mellett miden modellhez tartozik egy Picture Package szoftver is, így nincs szükség további bonyolult videószerkesztő szoftverre a számítógépen. Az egyszerű folyamat kezdő lépéseként a felhasználó kiválasztja a megfelelő zenét és a kívánt videójeleneteket a kamkorderről. A kiválasztott tételek nyugtázása után a szoftver a számítógép CD-íróján egy VideoCD-t készít. A végeredmény egy olyan professzionális videóprodukció, amelyben a jelenetek illeszkednek a zenéhez, és amely tovább gazdagítható automatikusan beilleszthető különleges effektekkel. A közvetlenül VideoCD-re kerülő végeredmény széles körben terjeszthető, mivel a legtöbb PC-ben és otthoni DVD lejátszóban ez a formátum lejátszható.
Kulcsszavak: Sony kamera

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36