MasterCard globális e-kereskedelmi biztonsági rendszer a British Airways-nél

forrás Prim Online, 2004. február 25. 12:20
A British Airways a nagy nemzetközi légitársaságok közül elsőként vezeti be több régióban egyidejűleg a MasterCard SecureCode elektronikus fizetési biztonsági rendszert összesen 23 országban, beleértve legnagyobb piacait, Nagy-Britanniát és az Egyesült Államokat is. A fejlesztés jól tükrözi a légitársaságok igyekezetét a biztonságos vásárlás feltételeinek megteremtésére, válaszul a repülőjegyeiket az interneten vásárló ügyfelek rohamosan növekvő számára.

A MasterCard SecureCode napjaink két legégetőbb problémájára ad megoldást: a kártyatulajdonosoknak az internetes vásárlással szemben táplált biztonsági aggályaira, valamint az e-kereskedelmet folytató vállalkozások fizetési garancia iránt támasztott igényére. A MasterCard SecureCode egyaránt alkalmas a MasterCard hitelkártyás, valamint a Maestro fizetőkártyás tranzakciók bonyolítására. A programba már több mint 9000 kereskedő és 2500 bank lépett be világszerte.

A kártyatulajdonosok számlaadatainak a MasterCard SecureCode fokozott védelmet biztosít a csalókkal szemben. A British Airways portálján kezdeményezett internetes helyfoglalások biztonságát a kártyatulajdonos személyes MasterCard SecureCode paraméterei biztosítják. Ez jelenti a MasterCard internetes használatának a kulcsát, ami amellett, hogy biztosítékot nyújt a kártyatulajdonosoknak adataik védelmére, egyúttal a kártyakibocsátónak és a British Airwaysnak is lehetővé teszi a tranzakciót kezdeményező fél személyazonosságának egyértelmű megállapítását.

A MasterCard már 115 technológiai vendorral kötött licencszerződést a MasterCard SecureCode technikai specifikációinak más, már létező biztonsági rendszerbe történő integrálására, valamint önálló rendszerként történő alkalmazására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50