Új multifunkciós készülékek a Canontól

Canon SmartBase MP360 és SmartBase MP370

forrás Prim Online, 2004. március 10. 20:08
A Canon a közelmúltban mutatta be a SmartBase MP360 és SmartBase MP370 jelű új multifunkciós modelljeit. A Z-alakú, merész formatervezés és átlátszó borítás nyomtatót, fénykép-nyomtatót, síkágyas lapolvasót és másolót foglal magában. Egyetlen kábel, egyetlen tápforrás, egyetlen meghajtó telepítése, egyetlen befektetés: a kecses, kisméretű, többcélú eszközökkel nemcsak időt és helyet, hanem pénzt is megtakarít a felhasználó.
A SmartBase MP370 sokféle közvetlen fotónyomtatási funkcióval rendelkezik. A világon az első olyan MFP (Multi Function Peripheral, azaz "többcélú külső egység"), amely a már széles körben elfogadott PictBridge ipari szabványnak is megfelel, kártyanyílásaival pedig közvetlen nyomtatási lehetőséget biztosít minden elterjedt memóriakártya-típusról. Mindkét készülék 4800 x 1200 dpi felbontású nyomtatót, 1200 x 2400 dpi felbontású CCD lapolvasót, szegélynélküli, 2 pl térfogatú tintacseppecskékkel működő nagyfelbontású fotónyomtatót, valamint másológépet foglal magában. A SmartBase MP360 sötét tengerészkék, a SmartBase MP370 pedig fekete, ezüstös fedéllemezzel készül.

Fotó-nyomtatás

A SmartBase MP370 készüléket olyan vásárlóknak tervezték, akik problémamentes fotónyomtatási, másolási, beolvasási és dokumentum nyomtatási funkciót keresnek. A SmartBase MP370 megfelel a PictBridge szabványnak - közvetlen nyomtatás bármely márkájú, PictBridge kompatíbilis fényképezőgépről vagy digitális videokameráról -, a Canon Bubble Jet Direct rendszernek köszönhetően közvetlenül lehet nyomtatni CompactFlash™ Type I &II, Microdrive, SmartMedia, Multimedia Card, SD, Memory Stick és xD-Picture Cards típusú kártyákról. A kártyákról történő nyomtatás egyszerűsítése érdekében lehetőség van nézőképeket tartalmazó lap elkészítésére is, amellyel kiválaszthatjuk a képeket, a papírméretet, papírtípust, megadhatjuk a dátum beállítást és a másolatszámot.

Professzionális fénykép-minőség

Mindkét modell lelke a Canon új fotónyomtatóinak sorozatában megtalálható fejlett nyomtatófej-megoldás. A legkorszerűbb félvezető-gyártási eljárással a Canon fúvókáinak sűrűsége a más gyártmányú, hasonló készülékek hétszerese, a fúvókák 40%-kal kisebbek, mint a Canon legerősebb versenytársa esetében, a 2 pl térfogatú tintacseppecskék pedig sokkal pontosabb tintaelhelyezést biztosítanak. Négyzethüvelykenként 1,6 millióval több képpont érhető el, mint némelyik versenytárs készülékével, így a fényképek felbontása akár 4800x1200 dpi is lehet.

Gyorsaság

Mindkét modell percenkét 18 egyszínű és 12 színes nyomatot készít. A készülékek 3 motorral működnek, ami megtakarítja az egyetlen motorral működő készülékeken tapasztalható időrabló kapcsolgatást.

A lapolvasó és a számítógép közötti zökkenőmentes kapcsolatot a nagysebességű USB 2.0 csatlakozó biztosítja. A szegélynélküli fotónyomtatással legfeljebb A4-es méretben, de sokféle nyomathordozóra nyomtathatunk (pl. Photo Paper Pro kartonra). Praktikus fejlesztés, hogy a SmartTray (elülső kiadótálca) automatikusan megkönnyíti a nyitást, amikor a kinyomtatott produktumot kiadja a készülék.

A síkágyas lapolvasón legfeljebb A4-es méretű dokumentumok (kártyák, fotók és könyvek) olvashatók be 1200x 2400 dpi felbontással, 48/24 bites ki/be színmélységgel - a felbontás szoftveresen 9600 dpi-re növelhet. Az időtakarékos Multi-Photo funkció egy menetben több, a másolóüvegre helyezett fényképet is képes beolvasni, külön-külön fájlba, torzításmentesen. A Z-alakban felhajtható fedél megkönnyíti a könyvek és folyóiratok másolását és beolvasását.

A digitális eljárás határain

A Photo Noise Reduction (fotó zajcsökkentés) eljárás kiküszöböli a némely digitális fényképezőgépben a CCD által keltett zajt, a Vivid Photo Technology (élénk fotó eljárás) pedig elősegíti a természetes színek létrehozását, így a nyomtatott kép tetszetősebb lesz. A Photo Optimizer PRO és a Image Optimizer (fotó és képjavító) funkciók elemzik a digitális képek színárnyalatait és a fényességet, automatikusan kijavítják a színárnyalatokat, a megvilágítást és a telítettséget. Végeredményben a színek jobban tükrözik a valóságot és még jobban megfelelnek a kép készítőjének emlékezetében élő képnek.

Szoftverek

Az Easy-PhotoPrint programmal gyorsan kiválaszthatók a felvételek, majd három egyszerű lépésben ki is nyomtathatók. A program együttműködik az Exif 2.2 programmal, így még természetesebbnek ható képek hozhatók létre. Az Easy-WebPrint program egyszerűsíti az Internet oldalak nyomtatását, sőt, az egész oldalt megjelenítik még akkor is, ha azok több képernyőnyi helyet foglalnak el. A Print Advisor (nyomtatási tanácsadó) program a kezdő felhasználóknak segít abban, hogy azonnal a legjobb minőségű nyomatot készíthessék el. Ezzel a programcsomaggal könnyű kiválasztani a megfelelő beállításokat a nyomtatandó képhez vagy dokumentumhoz.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36