Vírusriasztás WAP-on

forrás Prim Online, 2004. március 17. 14:31
A Trend Micro a vírusriasztás új formájaként WAP alapú riasztásokat küld ügyfeleinek.
A Trend Micro Outbreak Prevention (fertőzés megelőző) vállalattá kíván válni. A Trend Micro korábbi riasztási folyamatai egyrészt e-mail figyelmeztetésekből álltak, amelyek hivatkozásokat tartalmaztak a honlapján található szolgáltatásaihoz, például a Virus Encyclopedia vírusleírásaihoz, másrészt SMS alapú riasztásokat is kínált.

Az SMS figyelmeztetések előnye, hogy az ügyfelek internet-hozzáférési lehetőségeiktől függetlenül megkapják a riasztást, például egy étteremben eltöltött ebéd során is. A hátrányuk viszont, hogy az egy SMS üzeneten keresztül továbbítható információmennyiség korlátozott.

Ez a probléma most megoldódott. A Trend Micro elindította teljesen automatizált WAP átjáróját, amely automatikusan hozzáférést kínál a riasztási információkhoz, riasztás esetén a vírus/féreg rövid leírásához, az aktuális mintafájl verziókhoz, az aktuális keresőmotor verziókhoz, további információhoz a legaktuálisabb fenyegetésekről.

Ha az ügyfél kap egy riasztást SMS üzeneten keresztül, akkor a mobiltelefonja használatával megtekintheti a www.trendmicro-europe.com/wap címen a Trend Micro WAP oldalát, ahol további információt talál a riasztásról vagy az aktuális fenyegetésekről. Ezen információk eléréséhez már nem kell hazasietnie, hogy e-mailjeit ellenőrizhesse a notebookján, vagy hogy böngészhessen az interneten. Ez a szolgáltatás függetleníti a Trend Micro ügyfeleit közvetlenül a számítógépről elérhető internet-hozzáféréstől.

A WAP átjáró használata ingyenes, csak a telekommunikációs szolgáltatók számolnak fel kapcsolódási díjat (a mobiltelefon internetre kapcsolása). Ezek a kapcsolódási díjak mobilszolgáltatónként eltérőek.

Ez a szolgáltatás az EMEA régióban kerül bevezetésre, de a WAP oldal a világ minden tájáról elérhető (bárhonnan, ahol a mobiltelefon rendelkezik GPRS hálózati hozzáféréssel). Mivel ez a szolgáltatás csak angol nyelven érhető el (nem lokalizált), ezért más, például a US, LA és APAC régiókban is használható/támogatott.
Kulcsszavak: Trend Micro WAP security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38