Naprakész biztonsági web-blog átlagfelhasználóknak is

forrás Prim Online, 2006. augusztus 7. 13:45
A Trend Micro TrendLabs kutatói által publikált és folyamatosan frissített Malware Blog naprakész információkat nyújt a látogatóknak a legújabb biztonsági frissítésekről, valamint az újonnan felfedezett vírusfenyegetésekről.

A Trend Micro bejelentette legújabb, térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásának, a Malware Blognak az elérhetőségét. A minden felhasználó számára elérhető web-blog a rosszindulatú kódok megjelenésével, fejlődésével, valamint a legújabb biztonsági frissítésekkel kapcsolatos aktuális információkról számol be.


A világ különböző részein dolgozó TrendLabs kutatók által folyamatosan frissített weblog látogatói pár perccel az informatikai biztonsággal összefüggő események, fontos biztonsági problémák vagy egy újonnan felfedezett fertőzést követően értesülhetnek a fejleményekről, valamint a megelőzés módszereiről.

A Malware Blog a http://servicecenter.antivirus.com/malwareblog/diary/ címen érhető el.


Dátum alapján visszakereshető események

A http://servicecenter.antivirus.com/malwareblog/diary/ portál látogatói az oldal jobb felső sarkában egy naptárat láthatnak, amelyben piros színnel jelölik azokat a napokat az adott hónapban, amelyeken valamilyen vírusfenyegetés, egy új sebezhetőség vagy egy újabb biztonsági frissítés jelent meg. Az év és a hónap melletti nyílra kattintva pedig könnyedén visszakereshetik az elmúlt napok, hónapok vagy akár az elmúlt év fertőzéseit, a felfedezett biztonsági rések lezárására kiadott javítócsomagokat, illetve azok elérhetőségeit.

Praktikus gyakorlati útmutatókat tartalmaz


A Malware Blog a legújabb biztonsági frissítések és az újonnan felfedezett vírusfenyegetésekről szóló hírek mellett olyan információkat is kínál, melyek segítséget nyújtanak a megjósolhatatlan fenyegetések elleni védekezésben. Praktikus gyakorlati útmutatókat tartalmaz nemcsak az IT biztonsági szakértők, hanem az átlagos felhasználók számára is, hiszen a kapcsolódó ábrák, képek segítségével a látogatók megtekinthetik például egy újonnan azonosított adathalászati csalás során felhasznált meghamisított e-mail képét, így ezeket az e-maileket könnyedén összehasonlíthatják az általuk kapottakkal, csökkentve ezzel a kockázat mértékét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50