LG-újdonságok a hannoveri CeBIT-en

forrás Prim Online, 2004. március 22. 09:10
A világ legnagyobb, multimédia és IT újdonságokat és termékeket bemutató kiállításán, a 2004-es hannoveri CeBIT-en, minden eddiginél nagyobb, 2500 négyzetméteres standján az LG Electronics egy sor újdonságot mutatott be az érdeklődő közönségnek és a világnak.

Szórakoztatóelektronika

Az LG Electronics síkképernyős televízióinak (FPD) teljes választékát mutatta be a hannoveri kiállításon. A közönség megismerhette - többek között - az LGE 76" PDP (plazma) televízióit és az 55" LCD TV készülékeket is, amelyek a társaság várakozásai szerint megerősítik majd az LGE piaci pozícióját. Az LG Electronics elkötelezett a kutatás-fejlesztés és a termék-innováció iránt: a világszerte egyedülálló képminőség-javító technológiák, a FLATRON f Engine és a DAFI (Digital Adaptive Fine Image) alkalmazásával a több mint 30 bemutatott technológiai és design újdonság kielégíti a legkifinomultabb vásárlói igényeket is. (Az LGE a CeBIT-en mutatta be 42" kiemelkedő képminőségű LCD monitorcsaládját is.)

Az LG a CeBIT-en mutatta be otthoni hálózati rendszereit (home networking systems). A látogatók kipróbálhatták, hogyan kapcsolható össze a légkondicionáló, a mosógép vagy a mikrohullámú sütő egy Internetes böngésző vagy egy mobiltelefon segítségével. Az LG saját otthoni hálózati protokollja, az LnCP (living network control protocol) segítségével a nap 24 órájában folyamatosan működő internetes hűtőgép funkcionál a hálózat "irányító központjaként", és a hűtőgép szolgál a szórakoztatóelektronikai készülékek és a kommunikáció irányító-központjaként is.

IT és telekommunikáció

Az LGE bemutatta kétsávos üzemmódban működő mobiltelefonjait (LG-U8150 modellek), amelyek 2.2", 260,000 pixeles TFT LCD kijelzővel, nagyteljesítményű 300,000 pixeles VGA felbontású integrált digitális fényképezőgéppel rendelkeznek.

Az LG ’intenna’ stílusú, 1.3 millió pixel felbontású, nagyteljesítményű, kamerás mobiljai 262,000 színű, TFT technológiájú folyadékkristályos fő-kijelzővel, valamint 65,000 színárnyalat megjelenítésére alkalmas TFT-LCD al-kijelzővel rendelkeznek. A készülékek VOD (Video On Demand) szolgáltatásokat is ajánlanak felhasználóiknak.

A 270 fokkal elforgatható, LCD kamerával felszerelt mobiltelefon (LG-G7200), amely mozgókép rögzítésére, lejátszására, valamint videó MMS fogadására és küldésére is alkalmas.

A fenti kétsávos modellek fejlett technológiájuk révén kompatibilisek az Európában is elterjedt GSM, GPRS és WCDMA második és harmadik generációs mobil-szolgáltatásokkal. Az LG mobiltelefonjai támogatják a harmadik generációs adatszolgáltatásokat (VOD - Video On Demand, és MMS szolgáltatások), valamint zoom-mal és folyamatos felvételi funkcióval rendelkeznek.

A CeBIT-en mutatta be az LG Electronics új noteszgép-családját, az LM sorozatot. Az LS 50-es és LM50-es modellek mindössze 2,2 / 2,4 kilogramm súlyúak, 25,4 / 26,4 milliméter vastagságúak. Az új noteszgépeket az LG kifejezetten azok számára fejlesztette ki, akik számára életük és munkájuk során nagy hangsúlyt kap a mobilitás.

A Centrino mobiltechnológiából adódóan a készülékek vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modullal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a csatlakozást bármely számítógéphez, hálózathoz vagy az internethez.

Az LG notebook-ok egy feltöltéssel elérhető, folyamatos működési ideje 5,4 óra, amely opcionálisan kapható 9 cellás Li-Ion akkumulátorral a világon egyedülállóan, akár 10 óra hosszat is képesek működni. Az LG innovatív Battery Maximising technológiájának köszönhetően a készülékek az áramot optimálisan használják fel: több program egyidejű futtatása nem eredményezi az akkumulátor gyors lemerülését, vagy a teljesítmény csökkenését.

Az új Centrino-alapú noteszgépekben Intel Pentium M processzor dolgozik, amelyhez 512 MB-os, 333 MHz-es DDR RAM társul, amely igény szerint akár 2 GB-ig bővíthető. Háttértárként egy 60-80 GB-os winchester segíti a készülék működését. Az LG hordozható számítógépe 15 colos képátlóval bíró XGA-val van felszerelve, amelyen 1024X768 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A kijelzőt az ATI Mobility Radeon 9600 / ATI Mobility Radeon 9200 grafikus kártya szolgálja ki, amely 64MB / 32 MB felett rendelkezik.

Kulcsszavak: LG CeBIT 2004

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38