VirusBuster - egy magyar cég a világ élvonalában

Geza Papp, 2004. április 11. 13:30
A tisztelt olvasó igen jól ismerheti azt a hozzáállást, hogy ami olcsó termék, az rossz, ami magyar, eleve rossz. A VirusBuster termékekről beszélve viszont a világ élvonalába tartozó cégről van szó.
Ha ez a két tulajdonság egybeesik - "jó magyar szokás szerint prejudikálunk kipróbálás nélkül". "Olcsó is, magyar is, tehát csak rossz lehet". Ez történt másik kedvenc víruskeresőm, a NOD32 esetében is. Igaz, nem magyar, de az egész termékskálát elérhető áron kínálják - tehát csak rossz lehet. Ezek után képzeljék el annak a cégnek a helyzetét, mely magyar, az egész világ elismeri a termékek utánozhatatlan előnyeit, de hazájában elismerése minimális. Elegendő lenne az is, hogy a termékeik ismerete nélkül tudná és megérezné a felhasználó (esetenként a szakma is), hogy a VirusBuster termékekről beszélve a világ élvonalába tartozó cégről van szó.

Az amerikai Sybari Software - melynek piacvezető levelezésvédelmi megoldása, az Antigen világszerte 8 millió felhasználónak nyújt védelmet - a magyar VirusBuster Kft.-t választotta együttműködési partneréül, hogy többpontos, komplex megoldást nyújtson ügyfelei számára Sybari.

Sajnos nagy általánosságban ennyit érnek a magyar termékek, minőségük többszörös külföldi elismerése mellett. Azt hiszem, ki kell nőni ezt a tulajdonságot, elfogadni azt, hogy az országunk is képes ilyen termékek előállítására.

Ha évek múltán a Buster szóról az emberek nagy részének nem a "GhostBuster" c. film szellemirtói jutnak eszébe, hanem egy kiváló cég neve - elértük célunkat (adalék: külön becsülendő, hogy hírneve, elismertsége ellenére sem teszi külföldre a telephelyét)

Az alábbi bemutató szövege jelentős arányban a VírusBuster tulajdona, az információkat a cég vezetőinek engedélyével használtam fel, arról a puritán, egyszerű honlapról, melyen a sikerek hivalkodás nélkül vannak jelölve ...

Újabb Virus Bulletin 100% Award - egy új terméknek , megjelenés előtt!

A VirusBuster ismét megszerezte a Virus Bulletin 100% minősítést a nemzetközi szaklap áprilisi tesztjén. A Virus Bulletin független angol szaklap áprilisi, Red Hat Linux 9-en végzett tesztjén a VirusBuster for Samba Servers, minden vírust felismert. A termék, mely a kiemelkedő teljesítményű VirusBuster keresőmotorra épül, még nem került kereskedelmi forgalomba, azonban már most kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak, melynek ez a teszt is újabb bizonyítéka, a Linux rendszerek állandó védelmét biztosítja; megjelenése rövidesen várható.

A Virus Bulletin 100% Awardról

A Virus Bulletin 100% Awardot azok a vírusvédelmi termékek kapják meg, melyek felismerik az összes vadon terjedő vírust és nem okoznak vakriasztást tiszta fájlokon történő kereséskor. A Virus Bulletin tesztjei a biztonságtechnikai iparágon belül igen nagy elismerésnek örvendenek. A tesztek elsősorban a felismerési arányra és a keresési sebességre koncentrálnak.

Újabb nemzetközi minősítést szerzett a VirusBuster

A VirusBuster MailShield for SMTP 2004 márciusában ismét - immár harmadszor - megszerezte a Checkmark Anti-Virus Level One minősítést a független West Coast Labs szervezet tesztjén. A minősítést azok a vírusvédelmi megoldások kapják meg, amelyek 100%-os arányt érnek el a vadon terjedő vírusok felismerésében. Fontos megemlíteni, hogy a VirusBuster MailShield for SMTP ugyanazt a platformfüggetlen keresőmotort tartalmazza, amely minden VirusBuster termékben megtalálható.

A Checkmark egyértelmű jelzése annak, hogy egy termék egy bizonyos minőségi szintet biztosít a számítógépes biztonságtechnikai megoldások felhasználóinak. A Checkmark minősítés szabványból, tesztből és tanúsítványból áll. A szabvány egy valós, az iparág által elfogadott teszt. A tesztet a West Coast Labs hajtja végre, vagy egy minősített tesztelő. A tanúsítványt a West Coast Labs ítéli oda.

Az Anti-Virus Checkmark tesztek, melyeket a West Coast Labs végez el, azt vizsgálják, hogy a termékek felismerik-e azokat a vírusokat, amelyek valójában is fertőzéseket okoznak a világban. Ez egyértelműen és függetlenül jelzi a végfelhasználók felé, hogy a tesztelt vírusvédelmi termékek megbízhatóak. A VirusBuster egyik legnépszerűbb terméke a MailShiled for SMTP, nemcsak a magyarországi, de külföldi felhasználók körében is. Jelenleg ez a megoldás több százezer felhasználónak nyújt biztonságot a interneten érkező károkozókkal szemben.



Otthoni antivírus termékek

Munkaállomás(védelem)

VirusBuster Personal for Windows

VirusBuster Víruskeresők

Megj.:
A javasolt termékek elérhető árúak mindenki számára. Lehetőség van személyre szabott rendszerek kialakítására. A víruskereső programok telepítése egyszerű és mindenki számára érthető, nem kell semmiféle informatikai végzettség hozzá. A VirusBuster javasolt termékei igen rugalmasak kiemelkedően érzékeny, és munkaállomásonként változtatható! Heurisztikával rendelkeznek, melyet a felhasználó könnyen beállíthat a gépének hálózati forgalma függvényében. Offline módban a heurisztika érzékenysége csökkenthető, míg a veszélyesebb (vírusfertőzés szempontjából) online módban fokozható. Miután mind az on acces, és az on demand (gépre érkezett, vagy telepített fájlok ellenőrzése - hálózatról érkező fájlok ellenőrzése) ellenőrzéskor minden fájl vizsgálata megtörténik, ezért a hálózatról érkező adatok (pl. elektronikus levelek) ellenőrzése is megtörténik, de igénynek megfelelően megvásárolhatóak a cég SMTP forgalom ellenőrző termékei, bár azokat nagyobb rendszerekre ajánlják. A független tesztek szerint a VirusBuster termékei (egymás után, kimaradás nélkül immár ötödször kapták meg a megtisztelő Virus Bulletin 100% minősítését - korábban még háromszor) több mint 10 hónapja minden malware-t vagy annak tűnő állományt észleltek, blokkoltak.

Kis-, közép- és nagyvállalati termékeik hibátlanul őrzik a megfelelő rendszereket, mint azt a tesztek is mutatják. Ezek a termékek röviden a következők:

Nagyvállalati termékek
Munkaállomás(védelem)
VirusBuster for Windows Workstations
VirusBuster Víruskeresők
VBShield for Microsoft Office 2000/XP

Szerver(védelem)
VirusBuster for Windows Servers
VBShield for Novell NetWare
Sybari Antigen for Microsoft SharePoint Portal Servers

Levelezőrendszer(védelem)
VBShield for Microsoft Office 2000/XP
VirusBuster MailShield for GroupWise
VirusBuster MailShield for SMTP
Sybari Antigen for Microsoft Exchange
Sybari Antigen for Lotus Domino/Notes
Sybari Antigen for SMTP Gateways

Menedzsment(védelem)
VirusBuster Central Management Solution

ISP/ASP védelmek - Levelezőrendszer(védelem)
VirusBuster MailShield for SMTP

VirusBuster Kft. - céginformáció, tevékenységi kör és szolgáltatások, alapfilozófia

A VirusBuster Kft. 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy megbízható vírusvédelmi megoldásokat fejlesszen a magyar piac számára. Azóta a tevékenységi kör jelentősen kibővült. A cég alapfilozófiája szerint sok más hazánkban jelen lévő céggel ellentétben nem csak termékeket fejleszt és értékesít ügyfelei számára, hanem teljes körű információtechnológiai biztonságtechnikai megoldásokat kínál, hiszen a valódi védelem nem csak egy termék, hanem szolgáltatás. Fontos, hogy a magyar piac igényeit figyelembe véve, rendszerre szabott, globális, többszintű védelmi megoldásokat kínáljon versenyképes áron, egy kézből. A rugalmas értékesítési konstrukció segítségével megtalálhatja mindenki mind árban, mind szolgáltatásaiban legmegfelelőbb megoldást.

Cél: a felhasználók tökéletes biztonsága. Ezt garantálja sok éves szakmai tapasztalat, a magyar piac kiemelkedő ismerete, a "cég" elismert szakembergárdája és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszer. Termékeik számos független nemzetközi teszten kaptak kitűnő minősítést, mely egyértelműen bizonyítja, hogy megoldásaik nem csak versenyképesek a nemzetközi piacon, hanem a legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek.

A VirusBuster Kft. munkatársai évek óta vesznek részt a vírusvédelmi területtel foglalkozó nemzetközi és hazai konferenciákon - többek között a Virus Bulletin, AVAR (Association of Antivirus Asia Researchers) eseményein - előadónként, szponzorként és kiállítóként is.

Nemzetközi tesztek, szakmai szervezetek

A cég 2000 óta folyamatosan és eredményesen szerepel független, nemzetközi antivírus-intézetek (Virus Bulletin, West Coast Labs) tesztjein. A teszteken való részvétel, az ott elért eredmények, valamint a konferenciákon tartott szakmai előadások, publikációk nagymértékben hozzájárultak mind a hazai, mind pedig a külföldi elismertséghez. Nemcsak teszteken vesznek részt, de tagjai nemzetközi antivírusfórumoknak, szervezeteknek. Ezen szervezetekben való részvétel, valamint világszerte kialakított jó szakmai kapcsolat biztosítja, hogy nem csupán a Magyarországon felbukkanó, hanem a külföldön megjelenő új vírusokra is azonnal tud reagálni.

A VirusBuster kedvezményeket ad a 4400 Ft-os licencdíjból például az egészségügynek is.

Tudományos munkáik, publikációik világhírűek elismertek. Szappanos Gábornak, a cég víruslaboratórium vezetőjének "szabad bejárása van" a Virus Bulletinhez - mely folyóirat mindössze 24 oldalán jelennek meg 4-8 oldalas érdekfeszítő, saját kutatásai eredményeit rögzítő cikkei. Most a folyóirat publikációi mellett más műfajban jeleskedett: egy szenzációs könyvet, "Kirándulás a számítástechnika sötét oldalára" címen - elsősorban vírusokról, de nem marad ki a vírusírás, vírusírók lélektani motivációjának elemzése sem. A művet mindenkinek ajánlani tudom. Nem könnyű olvasmány, de szerencsére írója gondoskodott arról, hogy a felhasználók és a szakemberek egyaránt hasznát vehessék. Én személy szerint Szappanos Gábor könyvét e témában világviszonylatban egyedülálló mérföldkőnek, követendő példának egyszóval etalonnak tartom. A mű, melyet Szőr Péter a Symantec vezető vírusszakértője lektorált - szerény előszavában ez áll.

Számítógépes vírusokkal szinte már mindenki összefutott.
Aki számítógépet használ, főleg ha az internetre csatlakozik, majdnem biztosan személyes élményekkel is rendelkezik e téren. De nem kell feltétlenül számítógép felhasználónak lennie ehhez; elég, ha az újságokat vagy a híreket követjük folyamatosan, szinte nincs olyan hét, hogy ne kapnánk híradást a legújabban felbukkant szörnyűségesen veszélyes új kártevőről. Ez a könyv megkísérli a lehetetlent: úgy bevezetni az olvasót a számítógépes vírusok világába, hogy az a számítástechnikában járatlanok számára is élvezhető és érthető legyen, ugyanakkor a szakemberek számára is fontos információforrás lehessen. Bemutatjuk a vírusok leggyakoribb fajtáit, ismertetjük azok működési elvét, és az ellenük való védekezés egyszerűbb és bonyolultabb módozatait is. Sajnos a vírusok terén gyorsan zajlanak az események, egy év alatt is jelentősen átrendeződhet a kép. Ezért nehéz olyan könyvet készíteni, ami nem évül el gyorsan. Szeretnénk egy időtálló, évek múlva is használható referencia anyagot szolgáltatni az olvasók számára, amelyet időről időre leemelhetnek a könyvespolcról.

Tisztelt Olvasó! A bemutató megírásakor és közzétételekor billentyűleütéseimet nem a reklám vezérelte. Szerettem volna Önöknek bemutatni egy "rossz terméket, ami azért nyerte el ezt a minősítést, mert magyar" (úgy, mint szintén a világ vezető víruskereső szoftverei közé tartozó NOD32, ami azért érdemelte ki e címet, mert "ócsó"). Remélem, hogy objektív vizsgálatokon alapuló érveimmel sikerült Önöket meggyőzni az ellenkezőjéről, meggyőzni egy kicsit arról, hogy a VirusBuster olyan magyar termék, mely példaként állhat sokak előtt. Ha az előítéleteknek csak egy kis sarját töri le az írás, megérte a ráfordított energia. Ha kétely maradt Önökben, akkor oszlassák el: töltsék le a VirusBuster honlapjáról az egy hónapig teljes értékűen működő próbaverziót, és tapasztalják meg saját maguk mindazt, amit leírtam.

Köszönet a VirusBusternek a felhasználható információkért, ami honlapjukon megtalálható.
Köszönet a cég vezető és beosztott munkatársainak, a Virus Bulletinnek, a Checkmark Anti-Virus Level One részleteit közlő SC magazinnak, külön köszönet Nagy Zsuzsának, Agózs Péternek, Szappanos Gábornak, a céget előmozdító "trojkának".
Kulcsszavak: security VirusBuster

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50