Itanium Szoftver Fejlesztői Fesztivál Budapesten

Széll Zoltán, 2004. április 16. 09:30
A HP Magyarország április 21-23 között rendezi meg partnereivel, a Microsofttal, az Oracle-lel és az Intellel közösen a HP Itanium Szoftverfejlesztői Fesztivált.
A rendezvény elsődleges célja, hogy több olyan alkalmazás legyen hozzáférhető a magyar felhasználóknak, amelyek Itanium alapú platformon, azaz a HP Integrity szervercsalád tagjain is futnak. Egy technológia, egy megoldás eredményes piaci elterjedéséhez ugyanis kulcsfontosságú, hogy a lehető legtöbb alkalmazás álljon a felhasználók rendelkezésére. Ezt felismerve döntött úgy a HP, hogy egy fesztivál jellegű rendezvény keretében ad lendületet a hazai szoftverfejlesztők HP szerverekre történő portolásának.

A HP az Intellel közösen fejlesztette ki az Itanium processzorokat, amelyre a HP Integrity szerver család épül. Ezek a szerverek egyedülálló módon képesek akár több operációs rendszer (HP-Unix, MS Windows, Open VMS vagy Linux) és a hozzájuk tartozó összes alkalmazás futtatására. Az új 64 bites architektúra előnyös lehetőségeket rejt a korábban csak 32 bites platformon futó alkalmazások felhasználói számára. A HP Integrity ideális megoldás az IT konszolidációs törekvéseihez, e technológia révén a vállalatok által használt sokféle alkalmazás egy könnyen menedzselhető adaptív környezetben válik dinamikuis rendszerré. Nem utolsó sorban, a platform számos "top benchmark" eredménnyel büszkélkedhet HP-Unix, 64 bites Windows/SQL és Oracle alkalmazások futtatása terén. A piaci elemzők előrejelzései szerint 5 éven belül várhatóan a HP Integrity szerverek fogják képviselni a szerver piac döntő többségét.

A rendezvény a 3 napos folyamatos portolási munka mellett egyben nagyszerű lehetőséget nyújt a fejlesztők, a kereskedéssel foglalkozó szakemberek és a döntéshozó informatikai vezetők kapcsolatteremtéséhez, szakmai konzultációjához, tapasztalatcseréjéhez. A fejlesztéssel párhuzamosan, három napon keresztül workshopok, szakmai szemináriumok keretében beszélgetések zajlanak szerverekről, architektúrákról, a fejlesztési eszközökről és alkalmazásokról. A fesztivál záróakkordjaként a szervezők fogadás keretében összegzik a három nap tapasztalatait.

A rendezvényen a fejlesztéshez, portoláshoz a HP egy-egy önálló Integrity szervert biztosít minden fejlesztő cég számára. Minden résztvevő ezen a számára biztosított, saját HP Integrity szerverén teheti meg az első fejlesztői lépéseket és ezt a szervert a következő 11 hónapra hazaviheti a portolás befejezése céljából.

A fesztiválon jelen lesznek a meghatározó hardver és szoftvercégek. Az Intel az Oracle és a Microsoft hazai és nemzetközi szakértői bemutatják a portoláshoz és a fejlesztéshez rendelkezésre álló eszközök használatát.

Az Oracle az Oracle adatbázis-kezelő 10g változatát hozza el és mutatja be, amely hatalmas teljesítmény elérését teszi lehetővé.

A Microsoft a Windows XP 64-Bit Edition (ügyfél) és a Windows Server 2003 for 64-Bit Itanium-based Systems (kiszolgáló) operációs rendszereit hozza el. A korábbi rendszerekkel való kompatibilitás és a fokozatos alkalmazásmigráció támogatása érdekében a Microsoft Windows on Windows (WOW64) alrendszere lehetővé teszi a már létező 32 bites alkalmazások futtatását az új 64 bites operációs rendszer alatt is. Az Itanium 2 kapacitásának teljes kihasználását pedig a 64 bites Visual C++ fordító, illetve a .NET nyelvek (C, Visual Basic, .NET,..) használata esetén a .NET Framework biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50