Cyber-shot W1: hagyományos forma, digitális technológia

forrás Prim Online, 2004. április 16. 13:20
A Sony Cyber-shot fényképezőgépek új sorozatának első tagja a hagyományosabb ízlésű fotósok számára is vonzó lehet.
A Sony mérnökei háromszoros optikai zoommal rendelkező Carl Zeiss Vario-Tessar objektívet építettek be a masszív, mégis kompakt alumínium fémházba. Ezenfelül az új Cyber-shot W1 a Sony nagy teljesítményű "valósághű képalkotó processzora" és egy 5,1 megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD jóvoltából a legújabb technológia előnyeit is élvezi, és tökéletes képminőséget, megnövelt működési időt és gyors működést kínál. Ezek az alkotóelemek ötvöződnek az olyan kreatív szabadságot biztosító funkciókkal, mint az expozíció manuális szabályozása. A Cyber-shot W1 egyik jellegzetessége a hatalmas, 2,5 colos LCD kijelző, amely jelentősen megkönnyíti a fényképezőgép használatát a képkijelölés és a képek visszanézése, valamint a menüfunkciók beállítása tekintetében.

A hosszabb akkumulátor-élettartam mellett a valósághű képalkotó processzor képessé teszi a fényképezőgépet egyes műveletek felgyorsítására, mint az éledési idő és az expozíciós időköz. Az új processzor szintén javítja a kép minőségét, azok jobban fókuszáltak lesznek, a helyes expozícióval készülnek és élethű színreprodukcióval jelennek meg. Ezen felül a processzor lehetővé teszi, hogy a Cyber-shot W1 Fine üzemmódban kilenc, Standard üzemmódban tizenöt képből álló sorozatfelvételt készítsen.

A processzor segítségével a fényképezőgép nagy felbontású MPEG Movie VX Fine (640x480 pixel, 30 képkocka másodpercenként) formátumú videofelvétel készítésére is alkalmas, amely tökéletes minőségben játszható le a tv-képernyőn. Az MPEG Movie VX Fine az opcionális Memory Stick PRO tárolóegység használatától függ, de a felvételi idő csupán a tárolóegység kapacitásának függvénye.

A fotózás bonyolult fényviszonyok mellett is gond nélkül elvégezhető a hatféle előre tárolt beállítás segítségével (Beach, Candle, Twilight, Twilight Portrait, Soft Snap, Landscape).

A Cyber-shot termékcsaládhoz a Sony számos külön megvásárolható kiegészítőt kínál. Ezek között megtalálható a VAD-WA lencse adapter, amelynek segítségével 30 mm-es lencsék és szűrők csatlakoztathatók, mint például az új VCL-DH2630 2,6x telekonverziós lencse.

A Cyber-shot fényképezőgépekben tárolt digitális fényképek cserélhető Sony Memory Stick, illetve a külön megvásárolható Memory Stick PRO adathordozóra menthetők, amelyek segítségével a képek a Memory Stick kompatibilis termékek széles skálájára tölthetők át. Ezen felül a Cyber-shot W1 nagy adatátviteli sebességű USB 2.0 csatlakozóval is rendelkezik, amellyel a fényképezőgép a megfelelő kábelen keresztül egy kompatibilis PC-hez csatlakoztatható. A Cyber-shot W1 kényelmes AV kimenetén keresztül könnyedén csatlakoztatható a televíziókészülékhez.

A Cyber-shot W1 támogatja az iparágban szabványos PictBridge technológiát is. Ez lehetővé teszi a fényképezőgépnek az USB kábelen át egy PictBridge nyomtatóhoz történő csatlakoztatását, amellyel a képek gyorsan és egyszerűen, PC használata nélkül is kinyomtathatók.

A Cyber-shot W1 2004 májusától lesz kapható Európában.
Kulcsszavak: kamera Sony

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36