Célozz és exponálj: három új Sony Cyber-shot

forrás Prim Online, 2004. április 17. 11:30
Három új Cyber-shot digitális fényképezőgépet jelentett be a Sony nemrégiben. A Cyber-shot P93 és P73 májustól, a Cyber-shot P43 pedig júniustól lesz kapható Európában.
A valósághű képalkotó processzor az a kulcstechnológia, amely megkülönbözteti az új Cyber-shot modelleket a versenytársaktól. A Sony által továbbfejlesztett Stamina (hatékony energiafelhasználás) technológia az előző modellekhez képest mintegy 50 százalékkal hatékonyabban működik, és a készülékhez mellékelt Ni-MH akkumulátorral együttműködve akár 420 felvétel (Cyber-shot) elkészítésére is elegendő energiát biztosít egyetlen töltéssel.

A hosszabb akkumulátor-élettartam mellett a valósághű képalkotó processzor lehetővé teszi a fényképezőgép számára az olyan műveletek felgyorsítását, mint az éledési idő és az expozíciós időköz. Az új processzor szintén javítja a kép minőségét, azok jobban fókuszáltak lesznek, a helyes expozícióval készülnek és élethű színreprodukcióval jelennek meg. Ezen felül a valósághű képalkotó processzor lehetővé teszi, hogy a Cyber-shot P43 és P73 Fine üzemmódban négy, Standard üzemmódban hat képből álló sorozatfelvételt készítsen. A Cyber-shot P93 még nagyobb teljesítményű, mivel Standard üzemmódban tizenöt, Fine üzemmódban pedig kilenc kép készítésére képes.

A processzor segítségével mindhárom fényképezőgép nagy felbontású MPEG Movie VX Fine (640x480 pixel, 30 képkocka másodpercenként) formátumú videofelvétel készítésére is alkalmas, ami tökéletes minőségben játszható le a tv-képernyőn. Az MPEG Movie VX Fine a külön megvásárolható Memory Stick PRO tárolóegység használatától függ, de a felvételi idő csupán a tárolóegység kapacitásának függvénye.

A Cyber-shot P43 és P73 modell egyaránt 4,1 megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD-vel, a Cyber-shot P93 pedig egy 5,1 megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD-vel van felszerelve. Ezen felül a Cyber-shot P73 és a P93 a háromszoros optikai zoom lencse előnyeit is élvezik. A Cyber-shot P73 és P93 beépített manuális expozíció szabályozási üzemmódja a tapasztaltabb fotósoknak még nagyobb rugalmasságot biztosít.

A fotózás bonyolult fényviszonyok mellett is gond nélkül elvégezhető a hatféle előre tárolt beállítás segítségével.

A Cyber-shot termékcsalád képességeinek maximális kiaknázása érdekében a Sony számos külön megvásárolható kiegészítőt kínál.

Az MPK-PHB tengeri tok akár 40 méterrel a víz alatt is lehetővé teszi a fényképezést. A megvilágítás a HVL-ML20M víz alatti lámpával javítható, a VF-MP5K színszűrő pedig a víz alatti színek további élénkítéséhez használható.

A kreatív fotózást szolgálja a VAD-PHB lencse adapter, melynek segítségével 30 mm-es lencsék és szűrők csatlakoztathatók a Cyber-shot P73-hoz és P93-hoz, mint például az új VCL-DH2630 2,6x telekonverziós lencse.

A Cyber-shot fényképezőgépekben tárolt digitális fényképek cserélhető Sony Memory Stick, illetve a külön megvásárolható Memory Stick PRO adathordozóra menthetők, amelyek segítségével a képek a Memory Stick kompatibilis termékek széles skálájára tölthetők át. Ezen felül a készülékek nagy adatátviteli sebességű USB 2.0 csatlakozóval is rendelkeznek, amellyel a fényképezőgép a megfelelő kábelen keresztül egy kompatibilis PC-hez csatlakoztatható.

Mindhárom fényképezőgép támogatja az iparágban szabványos PictBridge technológiát. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet az USB kábelen át egy PictBridge nyomtatóhoz (mint például a Sony DPP-EX50-hez) csatlakoztassuk, így a képek gyorsan és egyszerűen, PC használata nélkül is kinyomtathatók.
Kulcsszavak: kamera Sony

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36