A .NET 2.0 (a Widbeyben) elavulttá tesz egy sereg elemet

Zsadányi Pál, 2004. április 27. 12:18
Még ki sem tette a lábát igazán a Microsoft boszorkánykonyhájából a .NET keretrendszer következő, 2.0-s változata, néhány elemét máris diszkvalifikálták. Egyesek még az 1.0-s és 1.1-es állapotból származnak, de a fejlesztés alatt álló 2.0-sból is vannak kegyvesztettek. Ezek ugyan benne vannak a kódban, de nem célszerű őket új fejlesztésekhez használni!
Az MSDN fejlesztői weboldalakon Brad Abrams tartja karban azt a blogot, amely a kegyvesztett .NET Framework elemekről igyekszik naprakész nyilvántartást vezetni. Egy új fejlesztésnél tehát érdemes fölkeresni ezt a blogot, nem találtunk-e bele egy kihalásra ítélt elembe, ami később esetleg a rendszerünk alapos átírását okozhatja.

Az elavulttá nyilvánított elemek jó része inkompatibilitások miatt lett kegyvesztett, miután a használat közben problémákat tapasztaltak velük. Egyesek azonban fontos funkciókat is érintenek. Mindig tekintetbe kell venni, hogy a Widbey, amelynek a neve hivatalosan már Visual Studio .NET 2005, messze van a fejlesztési folyamat végétől, tehát még rengeteg változás érheti!

Egyébként már hallatlanul sok blog indult az MSDN-en. Köztük két magyarnak tűnő név is látható (Farkas, Takacs). A blog technológia használható a magyar .NET fejlesztői portálon is.
Kulcsszavak: Microsoft .Net

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50