Új termékeket mutat be az Aten a tajpeji Computexen

forrás Prim Online, 2004. május 8. 12:30
Az Aten bejelentette részvételét az idei, 2004. június 1-5. között rendezendő tajpeji Computex kiállításon. A cég hardverspecialistái mind a végfelhasználókat, mind a vállalati piacokat célzó kapcsolati megoldások teljes skáláját fogják bemutatni.
A különböző KVM termékeken kívül az Aten az idei Computexen a CN-6000 KVM on the Net és a KM0432 Matrix KVM Switchre, valamint a CP-0108 Power over the Net Switchre helyezi a hangsúlyt.

"Ezekkel az új vállalati termékekkel az Aten kielégíti az IP-alapú high-end KVM termékek iránt egyre növekvő igényeket. Az ugyanazon installáció alá összehozott KM0432, CN-6000 és CP-0108 a legátfogóbb IP-alapú összeállítást képviselik a szerverek kezelésére akár a hallból, a város bármely pontjáról, vagy egy másik országból" - mondta Kevin Chen, az Aten International elnöke.

A Computexen kiállítandó új Aten termékek:

A szerverszobán belül a KM0432 képviseli a legpraktikusabb megoldást a nagyszámú szerverek felügyeletében. Négy felhasználó közvetlenül felügyelhet 32 számítógépet, és hatékonyan irányíthat egyidejűleg 512 számítógépet ugyanazon az adminisztratív szegmensen át, miközben engedélyezi 4 rendszergazda számára ezen irányítás megosztását, és az 512 számítógép mindegyik ága közti vándorlást. Teljes kapacitásnál a KM0432, összesen 4096 számítógép és különböző platformok (PC, Mac, Sun és Linux) támogatását biztosítja CAT5 to PS/2 és CAT5 to USB adapter kábelek használatával.

Mivel a szerverekhez és KVM installációkhoz történő megbízható távoli elérés iránti igény folyamatosan növekszik, az Aten CN-6000 távoli szervermenedzsment időmegtakarítással, az utazási költségek csökkentésével és 100% rendelkezésre állással nyújt átfogó megoldást. A CN-6000 böngésző alapú kliensszoftver az összes operációs platformmal együttműködik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az interneten bárhonnan rákapcsolódhassanak. Mivel nulla egységnyi helyet foglal(0U) és a rack mindkét oldalára vagy a hátuljára is felszerelhető, a CN-6000 sokkal kompaktabb mint a hasonló modellek, nagyobb rackhelyet biztosít és bármely szerverszoba hasznára válik.

A harmadik kiemelt termék nélkülözhetetlen kiegészítője bármely KVM over IP switch installációval felszerelt vagy felszerelendő szerver szobának. Az Aten új CP-0108 Power over the Netje forradalmasította a CN-6000 KVM over the Net funkcióit, azáltal, hogy lehetővé tette az előzetes és újrabootolás funkciók teljes kontrollját. A kiegészítő RS-232 port szabadságot ad az IT adminisztátoroknak nemcsak a rendszerek távoli leállítására, hanem bármely számítógép vagy szerver újrabootolására az installáción, amely így gyorsabb és hatékonyabb szerver kezelést, valamint 100%-os üzemidőt tesz lehetővé.

Egy további először bemutatandó termék az Aten új 8Port PS/2 KVM kapcsoló CS-88B, amely lehetővé teszi akár 8 számítógép irányítását is. A 3 szintű lépcsőzetes elrendezéssel a CS-88B akár 512 számítógép irányítását is engedi, és állítható front paneljének köszönhetően bármilyen rackbe illeszthető. Ez a rendkívüli jellemzője gyors és problémamentes kábelezést nyújt átláthatóan elrendezett és felhasználóbarát rackben.

A sikeres Masterview KVM sorozaton kívül az Aten két többszörösen professzionális KVM kapcsolókat is bemutat, melyek minimális rackhelyet igényelnek, és továbbfejlesztett hálózatkezelést nyújtanak a kis- és középes méretű vállalatok számára. Az új DVI termékek, a CS-1708 és a CS-1716 lehetővé teszik, hogy egyetlen USB konzol kapcsolódhasson vagy 8 egyszerű USB-hez (CS-1708), vagy 16 egyszerű USB számítógéphez(CS-1716). A két új 8 és 16 portos USB KVM kapcsoló az összes oparációs platformot támogatja (PC, Sun, Mac és Linux) valamint a multimédiás billentyűzeteket is (PC, Mac és Sun).

  • KVM (billentyűzet, monitor és egér) switch-ek olyan vezérlő egységek, amelyek lehetővé teszik több szerver vagy adatközpont elérését és vezérlését egy konzolról vagy adminisztratív konzolok hierarchiájáról. Ez a hardvereszköz jelentősen javítja a hálózati felügyelet hatékonyságát, miközben csökkenti az adatközpontok helyigényét, valamint a drága és felesleges berendezések megvásárlásának szükségességét.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14