Kihívás a Microsoftnak: Internet-alapú irodai szoftver az IBM-től

Milkovits Gábor, 2004. május 10. 19:02
Az IBM olyan irodai szoftvert fejlesztett ki személyi számítógépekhez, amely komoly kihívást jelenthet a piacot jelenleg uraló Microsoft számára.

A Workplace elnevezésű új szoftvercsomag e-mail, szövegszerkesztő és adatbázis-kezelő programokat tartalmaz és mindenfajta, Windows, Macintosh, Linux és Unix alapú operációs rendszert használó asztali és kézi számítógépen hozzáférhető lesz majd. Az IBM a programcsomagot az interneten, egy webszerveren keresztül szándékozik forgalmazni, illetve a programok is többnyire a szerveren futnak majd, így a frissítés központilag automatikusan megoldható. Maga a munka ugyanakkor hálózati kapcsolat nélkül is elvégezhető, majd később online összehangolható a szerveren tárolt alkalmazásokkal, ami különösen hasznos a hordozható kézi számítógépek esetében. A szoftver használata havi 2 dollárba kerül majd, amihez hozzáadódik még a szerverprogram használati díja.

Az IBM a Workplace-szel egy a Microsoft által 90%-ban birtokolt piacot céloz meg, ahol korábban már a Sun is megpróbálta megvetni a lábát, Star Office és Open Office programjaival. Egyelőre egyik versenytárs sem kommentálta az új IBM szoftver megjelenésének hírét.

Kulcsszavak: iroda IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36