Novell: A Linux uralni fogja a vállalati informatikai rendszereket

Kovács Attila, 2004. május 24. 18:19
A Linux operációs rendszer támogatásában élenjáró Novell magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, Szittya Tamás a cég mai sajtótájékoztatóján szemléletes példákkal, számokkal bizonyította a Linux erősödő piaci pozícióit, a 2003-tól tartó robbanásszerű folyamat eredményeit.
A piacon jelenleg a Linux a leggyorsabban terjedő szerver operációs rendszer, amelyre az IDC 2006-ig évi 19,7%-os növekedést prognosztizál. Ma aziInternet webszervereinek 40%-át Linux rendszer működteti. A Gartner állítja, a középvállalkozások 45%-a Linuxot használ, Magyarországon pedig olyan ismert cégek alkalmazzák, mint például a MOL, APEH, T-Mobile, Pannon GSM és Démász. A Forrester szerint 50 egymilliárd dollár forgalmú cég 72%-a tervezi a Linux rendszerek használati területeinek a bővítését a következő két évben, továbbá még meglepőbben: az informatikai vezetők 39%-a szerint 2007-re a Linux uralni fogja a vállalati informatikai rendszereket.

Szittya említést tett a jövőben Magyarországon is erősebben támogatott Suse Linux Desktop XD2 felülettel rendelkező Novell asztali rendszert, valamint a cég legfontosabb nagyvállalati szervereszközét, a stabil, skálázható és biztonságos üzleti informatikai platformot biztosító Suse Linux Enterprise Servert. Arról, hogyan csökkentheti a hardver, a szoftver és a rendszerfelügyelet költségeit a Suse Linux Enterprise Server, illetve hogyan térül meg a befektetés az ügyfeleknek, további információk találhatók a www.novell.com/success webcímen.
Kulcsszavak: Linux Novell-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36