Forradalmian új kerek billentyűzet a New York-i CeBIT-en

Milkovits Gábor, 2004. május 29. 19:22
A héten zajló New York-i CeBIT kiállításon a Gabrielor bemutatta a cég által tervezett formabontó kerek billentyűzetet, amely a gyártó állítása szerint akár egy ujjal is könnyedén használható.
A mobiltelefonoktól az ipari berendezésekig sokféle területen alkalmazható megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár egy ujjal is praktikusan és gyorsan vihessenek be adatokat a különböző készülékekbe. A billentyűzet újításának lényege, hogy az összes gomb megfelelően közel van rajta ahhoz, hogy például egy mobiltelefont kezünkben tartva mindegyiket elérhessük ugyanazzal az ujjunkkal. A koncentrikus körökben kialakított billentyűkön a betűk és a számok az óramutató járásával megegyező sorrendben vannak elhelyezve, a legbelső körben pedig a leggyakrabban használt karakterek találhatók. Az új termék az amerikai és az európai uniós szabványokkal egyaránt kompatibilis. Egyelőre angol nyelvű karakterkészlettel rendelkezik, ám az alkalmazás más nyelvekben használatos karakterkészlettel is kiegészíthető.

A CeBIT-en a Gabrielor kerek billentyűzetének négyféle prototípusa került bemutatásra: egy mobiltelefon, egy távirányító, egy kontrollpanel és egy miniatűr változat.
Kulcsszavak: billentyűzet újdonság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50