HP: új nagyvállalati rendszerek

forrás Prim Online, 2004. június 6. 10:00
A HP több új, a vállalati szegmensnek készült termékét mutatta be.
HP Integrity szervercsalád - új mx2 dual processzor

A cég által kifejlesztett új kétprocesszoros modul segítségével a felhasználók megduplázhatják az Integrity Superdome, az rx8620-32, az rx7620-16 és az rx4640-8 szerverekben található Intel Itanium processzorok számát. A rendszerek terhelési kapacitáca és teljesítménysűrűsége gyakorlatilag szintén kétszeresére nő a jelenlegi egyprocesszoros Itanium 2 alapú Integrity szerverekéhez képest, ami tovább bővíti az alkalmazáskonszolidáció lehetőségeit.

A kétprocesszoros mx2 modullal elérhető rugalmasság, teljesítmény és értékállóság támogatja az üzleti és informatikai működés összhangjának megteremtésére képes, alkalmazkodó nagyvállalati infrastruktúra (HP Adaptive Enterprise) kiépítését. Mivel az Itanium 2 processzor iparági szabványos technológiára épül, minden HP Integrity szerver költségmegtakarítást tesz lehetővé, és egyszerűsíti a változáskezelés folyamatát.

HP StorageWorks MSA1500 háttértárrendszer

A HP az elmúlt hetekben újabb termékek egész sorát jelentette be. Ezek közül a legfontosabbak a StorageWorks MSA (Modular Smart Array) sorozat új tagjai, köztük is elsősorban az 1500-as modell. Az MSA1500 közvetlen elődjének számító 1000-es modell kedvező ár-teljesítmény arányának, egyszerű kezelhetőségének, fejlett adatvédelmi funkcióinak és a DtS (DAS to SAN) technológiának köszönhetően hazánkban is a legnagyobb számban eladott háttértárrendszernek számít egészen a mai napig.

Az MSA 1000 kedvező tulajdonságait megtartva, ám azokat jelentősen továbbfejlesztve és újakkal is bővítve most az 1500-as modell a vállalat csúcsterméke ebben a kategóriában, amely a vállalati standardnak számító SCSI mellett már az új SATA technológiát is támogatja. A SATA technológia a közhiedelemmel ellentétben csak nevében leszármazottja az asztali komputerekben hosszú évek óta felhasznált ATA-nak - valójában egy olyan vadonatúj fejlesztés, amely elődjének mindenkorábbi hiányosságát kiküszöbölte (nagyobb sávszélesség, nagyobb megbízhatóság, egyszerűbb, és csökkentett helyigényű kábelezés, párhuzamos adatcsatornák helyett pont-pont kapcsolatok).

Az MSA1500-zal már lehetőség nyílik nagy teljesítményű és megbízhatóságú SATA RAID tömbök létrehozására is, mindezt úgy, hogy a háttértárrendszer a beruházásvédelem érdekében egyúttal visszamenőleges SCSI kompatibilitást is kínál. SATA merevlemezek felhasználásával az MSA1500 kapacitása akár 24 TB-ig is növelhető. Az MSA1500 ár/teljesítmény aránya: egy MB-nyi háttértár-kapacitás költsége az 5 centet (!) sem éri el. A HP eme háttértárrendszerére alapozva - kategóriájában egyedül - katasztrófatűrő konfigurációk is kiépíthetőek a HP OpenView Storage Mirroring szoftver segítségével (amely a valós idejű távoli tükrözés képességével ruházza fel a tárolóeszközöket). Az MSA1500 természetesen az adatok biztonságos mentését is garantálja: a HP OpenView Virtual Replicator szoftver révén virtuális "pillanatfelvételek" (ún. snasphotok) készíthetőek az adatokról, amelyeket aztán az "éles" üzem megzavarása nélkül, a "háttérben" lehet szalagos egységre menteni a HP OpenView DataProtector szoftver segítségével. Az MSA1500-at várhatóan 2004. harmadik negyedévében vezeti be a HP Magyarországra.

HP OpenView Reference Information Storage System

A HP májusi ENSA@Work konferenciáján bejelentett OpenView Reference Information Storage System (RISS) a világ első aktív archiválási megoldása. A továbbfejlesztett alkalmazásintegrációt és tartalom alapú indexálást megvalósító, nagy teljesítményű keresőmotorral is felszerelt RISS az információk hatékonyabb kezelését biztosítja, ráadásul biztonságos tárolást nyújt - összhangban a legújabb adatvédelmi szabályozásokkal. Az automatizált adatmigrációs eljárásoknak és a végfelhasználó szintig lemenő archiválási és visszahívási képességeknek köszönhetően a RISS jelentősen képes csökkenteni az IT-vel kapcsolatos működési költségeket is.

A Reference Information Storage System jelenlegi formájában elsősorban e-mailek és Microsoft Office dokumentációk aktív archiválására fókuszál. A következő verziók, amelyek már nagyban profitálnak majd a HP ILM (Information Lifecycle Management) stratégiájának keretén belül meghirdetett partneri együttműködésekből, mindenfajta referencia információtípust támogatnak majd.

Ellentétben a versenytársak megoldásaival, a Reference Information Storage System egyetlen megoldásba integrálja a szükséges hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat, hogy költséghatékonyan és hosszú távon is biztonságosan tárolhassa a vállalatok referencia információit. A megoldás architektúrája teljesítményvesztés nélküli, lineáris skálázhatóságot biztosít a tartalom GRID technológia segítségével megvalósított disztributálása révén.

HP ProLiant BL30p blade szerverek

A HP ProLiant BL osztályú szerverek, amelyek 2001. novemberi bejelentésükkor az iparág első Blade architektúráját képviselték, elsősorban a gyors telepíthetőség, az automatizált terheléselosztás és erőforrás-menedzsment terén hoztak áttörést az Intel processzor-alapú kiszolgálók korábbi generációjához képest. A HP ProLiant BL osztályú szerverek magas számítási teljesítményük és megnövelt rendelkezésre állásuk révén ideálisan alkalmazhatók adatközpont-jellegű környezetekben, ahol a klasszikus, adatbázis- és alkalmazásszerver szerepen túl web-hosting, e-commerce, terminal és streaming media jellegű feladatok elvégzésére is bevethetőek. A Blade architektúra nemcsak a dinamikus skálázhatóságot teszi lehetővé, hanem egy olyan, csaknem minden igényt kielégítő megoldást képvisel, amely maximalizálja a felhasználók IT célú befektetéseinek megtérülését.

A most bejelentésre kerülő új Proliant BL30p az elérhető legnagyobb sűrűségre optimalizált, nagy teljesítményű 32-bites szerver. Egyelten rackbe akár 192 darab legújabb Intel Xeon processzor teljesítményét sűríthetjük be a ProLiant BL30p penge szerverekkel. A ProLiant BL30p szerver teljesítménye, modularitása, és menedzselhetősége ideális keveréket alkot a nagy teljesítményt kívánó alkalmazásokhoz. A ProLiant BL30p, a BL-p osztályú szerverek legújabb tagja, szervesen illeszkedik a már meglévő BL-p osztályú infrastruktúrához, a központosított tápellátáshoz, a interconnect switch-ekhez és a patch panelekhez

Legfontosabb tulajdonságok:

  • Maximális 32-bites számítási teljesítmény kis helyigénnyel
  • A legújabb Intel Xeon processzorok teljesítménye a 32-bites alkalmazásokhoz
  • Az ultra-sűrű pengekialakítás lehetővé teszi, hogy egyetlen rackbe 192 processzor teljesítményét sűrítsük
  • Szabványos PC2100 ECC DDR SDRAM memória, maximálisan 4GB
  • Külső tárolórendszerekre optimalizálva
  • Opcionális kétportos (dual) Fibre Channel támogatás a SAN implementációkhoz és fürtözésekhez.
  • Támogatás a HP és más (3rd party) Fibre Channel SAN hálózatokhoz
  • A Blade kialakítása olyan, hogy lehetőség van két nem üzem közben cserélhető ATA merevlemez elhelyezésére, melyek összesen 120 GB belső tároló kapacitást adnak.
  • Hatékony integrált menedzsment és gyors telepíthetőség
  • Az ún. "Integrated Lights-Out AdvancedTM" (rövidítve iLO) távmenendzsment technológia a mai legkiválóbb virtuális adminisztrátori funkciókat adja , mint a "remote console", a virtuális ki/be kapcsoló, és a virtuális média .
  • Az ún. "Rapid Deployment Pack" szoftver segítségével egyszerűen és gyorsan automatizálhatjuk a Blade szerverek konfigurálását és szoftver telepítését
  • A HP új, System Insight Management szoftver segítségével könnyedén karbantarthatjuk, és egyszerűsödik a hiba keresés is, ráadásul igen egyszerű az integrációja a HP OpenView menedzsmenthez
Kulcsszavak: szerver HP-hu HP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50