CanoScan 3000ex: szélsebes képbeolvasás

forrás Prim Online, 2004. június 22. 19:00
Már a magyarországi forgalmazóknál is megjelent a Canon közelmúltban bemutatott 1200×2400 dpi-s felbontású, 48 bit színmélységű CanoScan 3000ex jelű szkennere.
A használati értéket is preferáló új vásárlóknak azzal is igyekeztek kedvében járni a fejlesztők, hogy a Canon márkanév garantálta sebesség és minőség mellé még egy egész sor olyan szoftvert is mellékeltek, mint például az OmniPage SE, az Arcsoft PhotoStudio, vagy a PhotoBase.

A nagysebességű USB 2.0 csatlakozó és a gyors digitalizáló mechanizmus vállvetve éri el az ezen az árszinten páratlan sebességet és képminőséget. A CanoScan 3000ex 1200×2400 dpi-s felbontású CCD érzékelője a fényképek finom részleteit igen nagy pontossággal képes letapogatni, a 48 bites bemeneti színmélység pedig a színek pontos visszaadását biztosítja. A szkenner mind iratokról, mind fényképekről elsőrangú másolatot biztosít.

A három "EZ" gyorsgombot külön-külön beállíthatjuk az olyan megszokott funkciók elindítására, mint például a beolvasott adatok közvetlen a nyomtatóra történő irányítása, mentés közvetlenül a számítógép merevlemezére, vagy azonnali küldés elektronikus levélmellékletként. Az "EZ" gyorsgombokkal egyetlen mozdulat csupán a műveletek elindítása, így felgyorsul a munka és javul a képleolvasó személyre szabott használhatósága.

A minden korábbinál rugalmasabb működés elősegítésére egy teljes készlet kiváló minőségű képalkotási és iratkezelési szoftver is növeli a CanoScan 3000ex értékét.

ScanSoft OmniPage SE - hatékony, piacvezető optikai karakterfelismerő alkalmazás, amely a letapogatott szöveget a számítógép számára felismerhető és szerkeszthető karakterekké/adatokká alakítja. A papírra írt dokumentumokat pillanatok alatt szövegszerkesztő és táblázatkezelő által kezelhető fájlokká változtatja, így is növelve a termelékenységet.

ArcSoft PhotoStudio 5.0 - képszerkesztő program olyan szolgáltatásokkal, mint az automatikus szín- és árnyalatélénkítő, a “klónozás", a “varázsolló" és még sok egyéb hatékony lehetőség.

ArcSoft PhotoBase 3.0 - alkalmas multimédiás dokumentumok válogatására, tárolására, megjegyzések hozzáfűzésére, dokumentumok és képek biztonsági mentésére és visszakeresésére, egyéb hasonló kezelési feladatokra.

A Canon gyors többfényképes üzemmódjával időt takaríthat meg, hiszen így egynél több fényképet is be tud olvastatni egyetlen műveletben. Akár anélkül is szétterítheti az eredeti példányokat az üvegen, hogy a minimálisan szükségesnél többet foglalkozna a szélek egy vonalba "igazításával", vagy az elrendezéssel, hiszen a többfényképes üzemmód automatikusan azonosítja, körbevágja, egyenesbe forgatja a fényképeket és mindegyik számára külön fájlt hoz létre.

A CanoScan 3000ex azért kapta furfangos tervezőitől a továbbfejlesztett Z-fedelét, hogy akár a vaskos dokumentumokkal is meg tudjon birkózni. A hasznos, ugyanakkor mutatós fedél biztosítja, hogy a könyvek, magazinok oldalairól, vagy akár bekeretezett műalkotásokról is minőségi képeket olvashassunk le, ami a dokumentum teljes felületén egyenletesen kifejtett nyomásnak köszönhető.
Kulcsszavak: szkenner Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50