Vezeték nélküli, roaming-képes Net-2Com-Fujitsu IP mobilkészülék

Milkovits Gábor, 2004. június 28. 16:34
A Net2-Com és a Fujitsu bemutatta a világ első olyan vezeték nélküli, internetes protokollt használó mobilkészülékét, amellyel a felhasználók akadálytalanul, a létrejött kapcsolat fenntartásával csatlakozhatnak a különféle helyi (WLAN) és nyilvános vezeték nélküli hálózatokra.

A hordozható, teljes PDA szabványú operációs rendszerrel ellátott, vezeték nélküli IP telefon nyitott architektúrája lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a beépített WLAN-alkalmazás segítségével helyi, vagy pedig különféle Compact Flash hálózati kártyákat használva mindenféle típusú nyilvános vezeték nélküli hálózatra akadálytalanul csatlakozhasson, anélkül, hogy eközben a már létrejött kapcsolat megszakadna. A készülék a nem szélessávú kapcsolatot használó internet-alapú telefonokkal is kompatibilis, az architektúra rugalmasságának köszönhetően pedig számtalan hasznos üzleti és egyéb alkalmazás is telepíthető a készülékre. Az új modell egy Intel PXA 273-as processzorlapkával, 1-1 CompactFlash és USB porttal, beépített IEEE802.11b WLAN alkalmazással, Windows CE .NET 4.2 operációs rendszerrel és egy 2,2"-es QVGA színes kijelzővel rendelkezik. A gyártók egy Linux-alapú változat megjelentetésén is gondolkodnak. A Net-2Com elsősorban a hardver, míg a Fujitsu a szoftver kifejlesztésében játszott kulcsszerepet.

A most bemutatott prototípust a jelenleg zajló shanghai-i China Elecom 2004 kiállításon, illetve a július 7-én, Tokióban kezdődő Fujitsu Solutions Forum-on tekintheti meg a nagyközönség.

Kulcsszavak: iptelefon pda Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59