Integrált webes biztonsági megoldás a Trend Micro-tól

TREND MICRO InterScan Web Security Suite

forrás Prim Online, 2004. június 30. 14:32
A TREND MICRO bejelentette TREND MICRO InterScan Web Security Suite v2.0 termékét, amely vírusok, álcázás és kémprogramok elleni védelmet, valamint URL-szűrési lehetőséget kínál egyetlen integrált platformban, ezzel hatékonyabb és biztonságosabb webes forgalmat biztosítva.
A TREND MICRO InterScan Web Security Suite, amely 2003-ban az iparág első dedikált HTTP/FTP internetes vírusvédelmi eszköze volt, most SMTP alapú megoldásokkal egészült ki, és úgy biztosít nagyobb rugalmasságot a hálózat felépítése terén, hogy nem csökken a webes letöltés sebessége. Dedikált webes forgalomszűrő megoldásával az IT rendszergazdák a teljesítmény feláldozása nélkül állíthatják meg a vírusokat, például a "Netsky"-t és a "Bagle"-t, melyek bejuthatnak a vállalati hálózatba a webes és az SMTP alapú levelezés használata során egyaránt. A TREND MICRO InterScan Web Security Suite v2.0 fejlett internetes átjáró-biztonságot kínál a webes felhasználók számára, olyan új lehetőségekkel, mint az álcázás- és kémprogramvédelem, valamint az URL-szűrés.

Álcázásvédelem

A befelé érkező SMTP alapú levelek védelmét kiegészítendő a TREND MICRO InterScan Web Security Suite v2.0 megvédi a felhasználókat a magukat álcázó levélküldőktől, akik első látásra hivatalos leveleket küldenek, hogy megtévesszék a felhasználókat, álweboldalakra csábítsák őket, és személyes információkat, például bankkártya-számokat és jelszavakat szerezzenek meg tőlük. Az InterScan Web Security Suite lehetővé teszi az IT rendszergazdák számára, hogy megakadályozzák az ilyen weboldalak meglátogatását. Az Anti-Phishing Working Group (álcázásellenes munkacsoport) ipari szervezet szerint a jelentett álcázott támadások száma 2004. márciusa és áprilisa között 400-ról több mint 1100-ra ugrott. A Gartner kutatócég becslése szerint 57 millióan kaptak álcázott levelet, legtöbben a tavalyi évben. (A Gartner anyaga: "Phishing Attack Victims Likely Targets for Identity Theft". 2004. május)

Kémprogramok

A kémprogramok általában a felhasználók internetes böngészési szokásairól gyűjtenek és küldenek információkat, ugyanakkor ártó szándékkal is készülhetnek, például hátsó ajtókat nyithatnak meg, rögzíthetik a billentyűleütéseket, vagy személyes információkat tárolhatnak el. A TREND MICRO elemzőmotorját arra tervezték, hogy útját állja az ártó szándékú kémprogramoknak, és lehetővé tegye az IT rendszergazdák számára a többi nem kívánatos kémprogram kizárását is. Így megvédhetők a vállalati adatok, jelszavak, e-mail-címek és bizalmas információk, felszabadíthatók rendszererőforrások, és csökkenthető a kémprogramok miatti rendszerösszeomlások száma.

URL szűrés

A nem megfelelő webhasználat csökkentésével a vállalatok hatékonyabban használhatják hálózati erőforrásaikat, fokozhatják a felhasználók termelékenységét, csökkenthetik a biztonsági veszélyeket és az esetleges jogsértések lehetőségét is. A TREND MICRO InterScan Web Security Suite v2.0 új, opcionális URL-szűrő modulja lehetővé teszi, hogy a vállalatok a webhasználati szabályokat egyetlen egyszerű, biztonságos és koordinált kezelőkonzol segítségével érvényesíthessék.
Kulcsszavak: security Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38