Zsebben elférő új digitális kamkorder a Sonytól

Milkovits Gábor, 2004. június 30. 22:12
A Sony a héten egy olyan új digitális kamkordert mutatott be a nagyközönségnek, amely számtalan újfajta tulajdonsága mellett olyan kis méretű, hogy egy átlagos nadrágzsebben is elfér.
A Sony DCR-PC 350-es MiniDV digitális kamera 10,8 x 6 cm-es méretével a legkisebb 3 megapixeles modell a cég MiniDV termékcsaládján belül, emellett pedig számos újítást tartalmaz elődjéhez, a DCR-PC 330-ashoz képest. A fél kg-nál könnyebb, 3,3 megapixeles készülék 530 vonalas vízszintes felbontású mozgóképek, illetve 2016 x 1512 pixeles állóképek rögzítésére alkalmas, emellett pedig 10-szeres optikai és 120-szoros digitális zoom-mal, valamint egy 2,5”-es, 123 ezer pixeles kihajtható LCD kijelzővel rendelkezik. Lencséi a korábbi modellekhez képest jóval kedvezőbb kontrasztot képesek produkálni és hatékonyabban semlegesítik a ragyogó fényeket és a csillogást. A gyártó állítása szerint az új készülék az eddigieknél sokkal telítettebb, élethűbb színeket és finomabb árnyalatokat tud visszaadni, valamint drámaian lecsökkenti a sárga túlsúlyát a zárt térben készülő felvételeknél. A kamkorder az egy gombnyomás segítségével aktiválható automatikus felvételi beállítás mellett továbbfejlesztett manuális beállítási lehetőségekkel is el van látva, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára az eltérő fényviszonyok mellett történő felvételekhez. Szintén újdonság, hogy egy másik gomb lenyomásával szélesvásznú formátumban is rögzíthetünk mozgóképet a készülékkel. A korábbi modellektől eltérően a DCR-PC 350-esen két helyen is el van helyezve egy-egy a felvételt elindító és leállító, illetve egy-egy zoom nyomógomb, megkönnyítve a felvételek készítését akkor, ha a kamerát magasan, vagy éppen alacsonyan tartjuk.

Az új Sony digitális kézi kamkorder USB 1.1 és FireWire portok segítségével csatlakoztatható Windows PC-kre és Macintosh operációs rendszerű számítógépekre egyaránt, emellett pedig egy 512 MB-os Memory Stick memóriakártya-csatlakozóval is el van látva. A beépített infravörös rendszert alkalmazva sötétben is készíthetünk vele felvételeket, a Steady Shot megoldás pedig stabilizálja a remegős képeket. A készülék alaptartozék lítium-ion akkumulátora másfél-két órai használatot tesz lehetővé egy feltöltéssel, attól függően, hogy használjuk-e az LCD kijelzőt. Az új digitális kamkordert a Sony szeptembertől kezdi el forgalmazni az Egyesült Államokban 1300 dollárért, a világ többi részén való piaci megjelenés dátumával kapcsolatban azonban a cég egyelőre nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: kamera Sony

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36