SAS: vezető szerepre tör a teljesítménymenedzsment terén

forrás Prim Online, 2004. július 1. 10:10
A SAS Forum International 2004 konferencián a SAS vezetői ismertették terveiket, melyek szerint a március 30-án bejelentett SAS9 Intelligence Platform áttörést jelentő képességeit kiaknázva a SAS a teljesítménykezelési megoldások piacvezető gyártójává kíván válni.
"A teljesítménymenedzsment jelenleg túlságosan szűk látókörű: csak a stratégiára, a tervezésre és a pénzügyekre összpontosít" - jelentette ki Jim Goodnight, a SAS elnök-vezérigazgatója. "A stratégia, a tervezés és a pénzügyek valóban a hatékony teljesítménykezelő rendszerek alapját jelentik, de a SAS ezeken az alapfunkciókon túllépve gyakorlati és átfogó képet nyújt arról, hogy a vállalat összes aspektusa hogyan járul hozzá a teljesítményhez. Célunk az, hogy a teljesítménykezelés elismerten piacvezető vállalatává váljunk a SAS9 Intelligence Platform segítségével, valamint kulcsfontosságú megoldásainkkal, többek között a SAS Activity Based Management és a SAS IT Value Management megoldással, melyek kibővített teljesítménykezelésünk lényegi elemeit jelentik."

Ez a két megoldás egy minden osztályt és vállalati tevékenységet lefedő megoldáscsalád része, mely átláthatóvá teszi a vállalatok működési adatait.

Tevékenység alapú vállalatgazdálkodási megoldás

A SAS Activity-Based Management új verziója teljes körű teljesítménymenedzsmentet tesz lehetővé. A SAS Activity-Based Management megoldás SAS9 Intelligence Platformra optimalizált új verziója biztosítja, hogy a felhasználók a teljesítményjavító intézkedések bevezetése előtt megvizsgálhassák azok pénzügyi és működési kihatásait. A SAS Activity-Based Management analitikai képességei a termelési volumenek, a szervezeti struktúrák és az erőforrás-költségek állandó változása ellenére biztosítják azokat az információkat, amelyekkel előre jelezhető a pénzügyi teljesítmény és kezelhető a végrehajtás. A SAS Activity-Based Management integrálható a meglévő pénzügyi és vállalati rendszerekkel, és olyan költség- és jövedelmezőségi modelleket generál, amelyek jobban támogatják a döntéshozatal egészét és informatív főbb teljesítménymutatókkal segítik a teljesítménykezelést.

A SAS Activity-Based Management felhasználói versenyelőnyhöz jutnak, mivel a megoldással növelhetik hasznukat, kézben tarthatják költségeiket, pontosan előre jelezhetik költség- és erőforrás-igényeiket, összességében tehát javíthatják teljesítményüket

SAS IT Value Management

A SAS Intelligence Platformon alapuló, 2004 harmadik negyedévétől rendelkezésre álló SAS IT Value Management megoldás lehetővé fogja tenni, hogy a vezetők tevékenységeik egyes elemeire összpontosítsanak, lebontsák az információs szigeteket, és olyan információkhoz jussanak, amelyek alkalmasak a teljesítményt növelő intézkedések meghozatalára.

A SAS IT Value Management a SAS IT Value Management Solutions, a SAS Activity-Based Management és a SAS Strategic Performance Management közötti tökéletes integrációt teljes körűen kiaknázva elemzi az informatikai rendszerekre vonatkozó és a bennük tárolt adatokat, valamint egységes képet az informatika üzleti teljesítményéről és értékéről. A SAS IT Value Management segítségével az informatikai osztályok a gépeken tárolt adatokat közvetlenül összekapcsolhatják saját üzleti funkcióikkal. A megoldás méri, hogy mibe kerül és milyen teljesítményt nyújt az informatikai szervezet, illetve hogy milyen annak minősége és pénzügyi hatékonysága. A SAS IT Value Management mutatószámrendszere világos és teljes körű pillanatképet ad az informatika minden aspektusáról és szolgáltatásainak színvonaláról.

Az új SAS9 Intelligence Platform nagy hatékonyságú integrált megoldásai a SAS három évtizedes vertikális iparági tapasztalatain alapulnak, és lehetővé teszik a teljesítménykezelés újszerű alkalmazását.

Májusban a SAS bejelentette SAS9 Marketing Automation és SAS9 Risk Dimensions megoldását.

A SAS9 megoldáscsalád 2004 negyedik negyedévétől kapható további megoldásai

a SAS Strategic Performance Management,

a SAS Financial Management és

a SAS Supplier Relationship Management (SRM).

A SAS Human Capital Management 2005 első negyedévétől lesz kapható.
Kulcsszavak: SAS

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38