Megatrend informatikai háttér a magyar kőolaj-kereskedelemben

forrás Prim Online, 2004. július 4. 11:01
A Megatrend 2000 Rt. nyerte meg a Moltrade Mineralimpex Rt. hardverinfrastruktúra konszolidációra kiírt pályázatát. A közel 100 000 dollár értékű szerződés célja a korábban - szintén a Megatrend által - bevezetett ERP rendszer infrastruktúrájának többszintű konszolidációja.
A Megatrend és a Moltrade együttműködése 1996-ban kezdődött, amikor a Megatrend bevezette a Mol Rt. tulajdonában levő cégnél stratégiai termékét, az Infosys Integrált Vállalatirányítási Rendszert. Az öt szoftvermodullal történő indulást követően további három, elsősorban a kereskedelmet támogató modullal bővült a rendszer, amelyet máig haszonnal alkalmaz a cég.

A Moltrade, amelynek fő tevékenységei a kőolaj- és kőolajtermékek exportja és importja, valamint az energiahordozó-nagykereskedelem, 2004 első negyedévében írt ki pályázatot a hardverinfrastruktúra (alkalmazás-, tárolórendszer, mentő- és archiváló rendszer) konszolidációjára. A pályázat elnyeréséért a Megatrend az IBM TotalStorage és az eServer xSeries termékcsaládjával szállt versenybe. Az ajánlati alapelvárásoknak megfelelően minden alkalmazott megoldás megfelel a Mol Rt. informatikai követelményrendszerének is. A kiválasztás során a Megatrend üzleti pozícióját a versenyképes ár, valamint a nagyszámú adatbázis-szerver integrációs tapasztalat és vékony-kliens alkalmazás integrációs referencia is erősítette.

A megoldást egyrészt a SAN (Storage Area Network) alapokon kialakítandó központi redundáns tárórendszer és automatikus nagykapacitású Ultrium technológiájú szalagos könyvtár jelenti, másrészt pedig egy nagy teljesítményű adatbázis-kezelésre optimalizált szerver, illetve vékony kliens alkalmazás szerver beiktatása. A feladat a teljes tervezési, rendszerintegrációs és alkalmazás integrációs szolgáltatási csomagot is magába foglalja.

Kulcsszavak: ERP Megatrend

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50