Veszélyes lehet szoftvert venni a spam-küldőktől

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 5. 09:19
Jóllehet, az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt az interneten e-mailban árult olcsó szoftverek kínálata, a felhasználóknak nem érdemes élni a lehetőséggel, mivel nagy valószínűséggel illegális terméket vennének a spam-küldőktől - közölte a 2F 2000 Kft.
A nemzetközi tendenciákra, így a Clearswift felmérésére alapozott elemzés szerint az olcsó szoftverek kínálata elérte tetőfokát, miután az elektronikus levélszemét (spam) küldők az utóbbi hónapokban illegális programok nyomott áron történő értékesítésével próbálják növelni bevételeiket.

Az elmúlt hónapban például a Business Software Allaince, a szoftveripar kalózprogramok ellenes szövetsége a spamekkel kapcsolatos panaszok számának növekedése láttán - felhívta a figyelmet az ismeretlen internetes forrásból történő vásárlás veszélyeire. Nagy a valószínűsége ugyanis annak, hogy a nagyon alacsony árú szoftverek hamisítványok, így a vásárlóknak például hibás termék esetén sincs lehetőségük panaszra - áll a közleményben. A tapasztalatok szerint az is nagyon gyakori, hogy a termék meg sem érkezik a vásárlóhoz, illetve előfordul, hogy olyan vírust tartalmaz a program, ami megkönnyíti a hackerek behatolását, a titkos adatok eltulajdonítását.

A közlemény szerint a legtöbb levélszemét még mindig az egészséggel kapcsolatos, a spamek 54,4 százalékát ilyen tartalmú küldemények teszik ki. Pénzügyi tanácsot a spamek 24,6 százalék kínál.

Az MTI által megkérdezett szakértők tudnak arról, hogy Magyarországon is kínálnak szoftvereket a spam-küldők, azonban nincs adatuk arról, hogy ez milyen mértékű.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50