Acer Veriton 7700-as asztali sorozat minden üzleti igénynek

forrás Prim Online, 2004. július 9. 11:22
Az Acer minden üzleti igénynek megfelelő számítógépet igyekezett építeni. Az új Veritonok könnyen használhatók, gazdag multimédia-képességekkel bírnak, gyors az adatfeldolgozásuk és nagy memóriakapacitással rendelkeznek, hogy rövidebb idő alatt sokkal kifinomultabb feladatokat legyenek képesek végrehajtani. Ezek a rugalmas és fejleszthető rendszerek megfelelnek az üzleti igényeknek.
Az új Acer Veriton személyi számítógépek Hyper-Threading technológiával megerősített Intel Pentium 4 processzort használnak. A legújabb Intel 915G lapkakészlet a processzor adatforgalmát, illetve a ki- és bemenő adatforgalmat irányítja. Ez az új lapkakészlet növeli a teljesítményt, a PCI Express megoldás nagyobb sávszélességet biztosít a hozzáadott kártyáknak. Az új Acer Veriton 7700-as sorozat támogatja a legújabb PCI Express grafikus architektúrát, mely adatfolyam-kezelésével kihasználja az órajel adta lehetőségeket és speciális 16 x PCI Express bővítőhelyet használ.

A már megszokott csatlakozókon (egér, billentyűzet és nyomtató) túlmenően minden Veriton számítógépre nyolc USB 2.0 csatlakozót helyeztünk el, a váz elejére, tetejére, illetve a hátuljára, a szabványos, illetve választható vezeték nélküli kapcsolathoz a beépített 1 Gigabyte hálózati csatlakozó (10/100/1000Mbps) tartozik.

A könnyű kezelhetőséget és a biztonságot a LANScope 6.3 szoftver biztosítja, mellyel könnyen és hatékonyan lehet felügyelni a teljes üzleti hálózatot anélkül, hogy különlegesen képzett alkalmazottakra vagy drága szoftverekre lenne szükség. Az Acer Veriton számítógépeken nem csak biztonsági riasztó van, hanem állapot-ellenőrző („PC Health monitoring”) is, mellyel frissíteni és helyreállítani lehet (akár az interneten keresztül is) a Microsoft Office-t és más, hasonló szoftvereket. A LANScope 6.3 új változata távolról is lehetővé teszi a rendszer ellenőrzését, a problémamegoldást, a BIOS-támogatást, a szerver- és a patch-kezelését, valamint az IT-kezelést, mely automatikusan létrehoz egy részletes jelentést a hardver- és szoftver-konfigurációról.

A Veriton belső alkatrészeit a behatolásjelző és a különleges USBLock védi - lehetővé téve, hogy az adminisztátorok a helyi hálózaton keresztül zárják vagy nyissák a számítógép USB csatlakozóit, hogy illetéktelenek ne használhassák a vállalat tulajdonát. Az USBLock funkciót az Acer LANScope irányítja és be-, illetve kikapcsolható a helyi hálózaton keresztül anélkül, hogy számítógépes szakemberek beavatkozására lenne szükség a számítógépnél.

A rendszer helyes működésének biztosítására az Acer Veriton számítógépek egyedülálló és praktikus megoldással rendelkeznek: az OBR 3.0 (On Board Recovery 3.0) egy „reset” kulcs, melyet bármikor lehet használni a rendszer helyreállítására, akár az eredeti, akár speciális előző beállításokat visszaállít így védve a személyes fájlokat. A továbbfejlesztett OBR 3.0 megoldás ezen kívül lehetővé teszi képek biztonsági mentését CD-re (Image Burn2CD) és a jelszóváltoztatást is.

Nem kell többé pánikolnia, ha a számítógép nem működik egy új program telepítésénél, vagy ha vírusfertőzés éri. Csak nyomja meg a „reset” gombot: Veriton számítógépe lefuttat egy rendszer-helyreállítást és tökéletesen visszaállítja a rendszer működését.

A felhasználóbarát és könnyen frissíthető Veritonok előtelepített Acer Desktop Managerrel és Personal Profile Migrationnel rendelkeznek. A első a LanScope kliensváltozata, mely felugró ablakkokkal figyelmeztet a lehetséges hardverproblémákra és az elkerülésükre teendő lépésekre, illetve lehetőséget biztosít bizonyos rendszerbeállítások optimalizálására (pl.: memória-beállítások). Így a termelékenység megnő, a holtidő és az adatveszteség pedig megszűnik.

A Personal Profile Migration egy praktikus felhasználói program a böngészőprogramok Kedvencek menüje, az MS Outlook és az Office eszköztár stb. USB-eszközre történő mentésére. Ezért amikor számítógépet vált, könnyedén újra felépítheti megszokott munkakörnyezetét időveszteség és hibák nélkül.
Kulcsszavak: Acer desktop

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36