Hamisított akkumulátor azonosító szoftver az NEC-től

Milkovits Gábor, 2004. július 11. 13:07
Az NEC egy olyan új szoftvert fejlesztett ki, amelynek segítségével a készülékekbe épített mikrovezérlők gyorsan és hatékonyan azonosíthatják a hamisított akkumulátorokat.
A mobiltelefonok és digitális fényképezőgépek népszerűségének gyors növekedésével párhuzamosan egyre több gondot okoznak a hamisított akkumulátorok, amelyek a gyártóknak és forgalmazóknak okozott anyagi kár mellett gyakran, rossz minőségükből kifolyólag, komoly gondokat okoznak a felhasználóknak is. Nemrég például egy fiatal amerikai lánynak a zsebében gyulladt ki a mobiltelefonja, másodfokú égési sérüléseket okozva tulajdonosának. A tűz oka a készülék hibás akkumulátora volt. A hagyományosan használt akkumulátor-azonosító technológia ormótlan és drága hardvert igényel, az olcsó szoftverek pedig gyakran nem elég hatékonyak. Az NEC megoldása ezzel szemben igen hatásos és helytakarékos - 18-szor gyorsabb, mint a korábbi eljárások, ám azoknál 80%-kal kevesebb memóriát vesz igénybe. Az NEC CIPHERUNICORN-S technológiáját használó szoftver ugyanazt a kódrendszert alkalmazza a kódoláshoz és a dekódoláshoz és nem csak a cég 78K0/78K0S 8 bites mikrovezérlőjével, hanem megfelelő konfigurálás segítségével más gyártók termékeivel is kompatibilis. A program az akkumulátor-azonosítás mellett a legújabb algoritmusok használatával védelmet nyújt a gyorsító memória-alkalmazások ellen végrehajtott támadások ellen is.

Az új NEC akkumulátor-azonosító szoftver várhatóan az év vége felé kerül forgalomba, először japán gyártmányú digitális fényképezőgépekre telepítve. A termék ideális megoldás mobiltelefonokhoz és egyéb, akkumulátorról működő készülékekhez. Az NEC a szoftverből 50 millió darab eladását tervezi 2007-ig.
Kulcsszavak: security bug akkumulátor NEC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50