Windows XP SP2 augusztustól

Milkovits Gábor, 2004. július 12. 21:00
A Microsoft többszöri halasztás után most hivatalosan bejelentette, hogy augusztusban kibocsátja Windows XP Service Pack 2 elnevezésű jelentős szervizcsomagját a Windows XP operációs rendszerhez.
A Microsoft szóvivője elmondta, hogy még a szervizcsomag kibocsátása előtt elérhetővé teszik Windows Update online szoftverfrissítő szolgáltatásuk legújabb, 5-ös verzióját, amelynek segítségével a felhasználók a szükséges frissítések letöltését a folyamat esetleges megszakadása esetén később onnan folytathatják, ahol korábban kénytelenek voltak azt felfüggeszteni. Ez különösen a tárcsázós internetkapcsolattal rendelkező ügyfelek számára lehet hasznos, figyelembe véve, hogy az SP2 várhatóan 80 MB méretű lesz. A szoftveróriás mintegy 1 millió példányban, ingyenesen beszerezhető CD-n is ki fogja bocsátani a fontos frissítést.

Maga az SP2 legalább négy területen: a hálózati védelem, a memóriavédelem, az e-mail és a böngészőbiztonság területén jelentős változást hoz majd, sok szakértő ezért inkább a Windows továbbfejlesztett változatának tekinti, semmint egy szokványos frissítésnek. A Microsoft az SP2 első béta-változatának decemberi megjelentetése óta több tesztverziót is a fejlesztők rendelkezésére bocsátott, többek között azért, mert elvben elképzelhető, hogy a változtatások megrongálhatnak egyes, a gépeken jelenleg futó alkalmazásokat. Azóta több százezer szoftverfejlesztő és informatikus tesztelte a szervizcsomagot. A késedelem okát szakértők is csak találgatják, a múlt hónapban például olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy más szoftverekkel való kompatibilitási problémák merültek fel. Az mindenesetre bizonyos, hogy az SP2 kifejlesztése a tervezettnél jóval több munkát igényelt - a Microsoft vezetői szerint a feladathoz több mérnöküket is át kellett irányítaniuk a Longhorn fejlesztésén dolgozó csapatból. A Longhorn, a Windows következő verziója várhatóan 2006-ban kerül majd kibocsátásra.
Kulcsszavak: Microsoft Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38