Átfogó vírusvédelem és adattitkosítás kéziszámítógépekre

forrás Prim Online, 2004. augusztus 4. 11:39
A Kaspersky Labs megjelentette a Kaspersky Security for PDA 5.0 kereskedelmi változatát.
A Kaspersky Security for PDA ötvözi a kéziszámítógépekre (PDA) mentett adatok védelmére kifejlesztett technológiákat. A termék átfogó védelmet nyújt a kéziszámítógépeken futó legnépszerűbb operációs rendszerekhez, a Pocket PC-hez és Palm OS-hez, és lehetővé teszi a felhasználók számára a tárolt adatokhoz történő hozzáférés korlátozását.

A megoldás a Kaspersky Anti-Virus termék PocketPC és Palm OS rendszerekre optimalizált változatára épül, amely megbízhatóan ellenőrzi az összes lehetséges fertőzési forrást. A hatékony védelmet a vírusvédelmi adatbázisok automatikus frissítése biztosítja, ami által az adatok még a legújabb vírusokkal szemben is biztonságban vannak.

A Kaspersky Anti-Virus használata egyszerűbbé vált egy speciális modul beépítésének köszönhetően, amely bármilyen további eszköz igénybevétele nélkül, közvetlenül a PocketPC-re képes letölteni a vírusvédelmi adatbázis frissítéseit.

Az adatok hozzáférésének rendszere is korszerűbbé vált. A hozzáférés nem csak egyszerűen kompatibilis a PocketPC 2003 operációs rendszerrel, de az Intel egy új titkosítási algoritmusának használatával a program teljesítménye és az adatok védelmi szintje is megnőtt.

A Kaspersky Security for PDA egyik fontos szolgáltatása az adattitkosító, amely megvédi az eszközöket a jogosulatlan hozzáféréssel szemben. A PocketPC-n rejtett fájlok hozhatók létre, amelyek tartalmát a program titkosítja, és jelszóval védi a hozzáférést. Ez a funkció némileg eltér a Palm OS rendszereknél, ahol a teljes eszköz lezárható, és szintén csak jelszóval lehet az adatokhoz hozzáférni. Az eszköz lezárásakor az adatok titkosításra kerülnek, ami azt jelenti: jelszó nélkül még akkor sem nyerhető ki információ, ha ellopják az eszközt.

A Kaspersky Security for PDA a korábbi verziókhoz képest számos jelentős frissítést tartalmaz, amelyek a program funkcionalitását nagymértékben kibővítik, használatát megkönnyítik. A program támogatja a kézi számítógépeken használt operációs rendszerek legújabb verzióit: a PocketPC 2003 és a Palm OS 5.0 operációs rendszereket

"Az új Kaspersky termék aktualitását jelzi, hogy 2004. júliusában fedezték fel az első Windows CE kézi eszközökre íródott vírust, a Duts.1520 nevű kártevőt. A június közepén észlelt, Symbian eszközöket fertőző Cabir.A kártékony kódot is ide számítva ez a két vírus olyan folyamat kezdetét jelzi, amelyben az egyre inkább összeolvadó mobil-távközlési eszközök és PDA zsebkomputerek egy vezeték nélküli hálózatokon át terjedő járvány áldozatává válhatnak" - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója.
Kulcsszavak: pda security Kaspersky Lab

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14