Lista az SP2-vel ütköző alkalmazásokról

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 16. 21:00
A Microsoft újonnan közzétett dokumentumában közel 50 olyan szoftveralkalmazás szerepel, amelyekkel kapcsolatban a felhasználóknak gondjaik adódhatnak a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag letöltése után.
A Microsoft weboldalának "Knowledge Base" szekciójában közzétett felhívás a http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242 URL címen érhető el, angol nyelven. A legtöbb problémát egyébként az SP2 által kínált tűzfalrendszer okozza, amely a Windowsszal együtt automatikusan bekapcsol, és több esetben megakadályozhatja a külső hálózatokra történő megfelelő csatlakozást, valamint a különféle adatokhoz való hatékony hozzáférést.

Az érintett termékek közé tartoznak többek között a Symantec bizonyos antivírusprogramjai, a Computer Associates International hálózatkezelő szoftvere, illetve a Macromedia néhány multimédiás eszköze, ám a Microsoft elismerte, hogy kénytelen lesz módosítani egyes saját alkalmazásait is ahhoz, hogy megfelelően együttműködjenek az SP2 szervizcsomaggal. Ezek egyebek mellett a cég Visual Studio .Net, Operations Manager, SQL Server, valamint a Systems Management Server szoftverei. A jelentős frissítés ezenkívül blokkolhat bizonyos fájlcserélő, e-mail és a számítógépek távolról való kezelésére szolgáló alkalmazásokat, illetve több játékos által online játszható internetes videojátékokat is.

A Windows XP Service Pack 2 összetettségéből kifolyólag egyes cégek, köztük az IBM úgy döntöttek, hogy a frissítés letöltésének elhalasztását ajánlják alkalmazottaiknak addig, amíg ki nem ismerik annak minden apró részletét. Mások szerint ugyanakkor az SP2 fejlett biztonsági alkalmazásai bőven megérik azt a kockázatot és fáradságot, amit adott alkalmazások futtatásával kapcsolatos esetleges problémák jelentenek. Több társaság egyébként már figyelmeztette felhasználóit az SP2-vel kapcsolatos gondokra: az eBay internetes aukciós oldal például két ismert problémát is közzétett, melyek szerint sem eszközpultjuk egyes funkciói, sem "Enhanced Picture Service" nevű szolgáltatásuk nem fut az SP2-vel frissített Windows XP rendszereken.
Kulcsszavak: Windows XP Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55