Photosmart R507: áramvonalas fényképezőgép

forrás Prim Online, 2004. szeptember 10. 21:15
A HP Photosmart R507 a magas szintű funkcionalitásáról, használati egyszerűségéről és kényelméről, valamint tetszetős, modern dizájnjáról ismert R-sorozat legújabb tagja.
A gyöngyszórt alumínium előlappal ellátott, kompakt és karcsú vonalvezetésű HP Photosmart R507 zsebben is gond nélkül elfér. Kézre álló, formázott felülete és könnyen kezelhető vezérlőgombjai még a sebtében készült fotóknál is garantálják a nagyszerű végeredményt. A 4,1 MP felbontás egészen A3-as (42x29 cm) méretig jó minőségben nagyítható, éles képek készítését teszi lehetővé. A 21x-es teljes (3x-os optikai és 7x-es digitális) zoom és a manuális vezérlőgombok maximális szabadsághoz juttatják a gép gazdáját a digitális fotózás világában.

A HP Photosmart R507 alkalmazza a korszakalkotó jelentőségű HP Real Life technológiákat. Így mindig pontosan az kerülhet a képre, amit a felhasználó szabad szemmel is lát, és minden alkalommal garantált a ragyogó fotóminőség. A szabadalmaztatott alkalmazkodó megvilágítási (HP Adaptive Lighting) technológia például az erős kontrasztú képek kiválasztott részeinek automatikus világosításával előhívja azokat a részleteket, amelyek egyébként eltűnnének a homályban, és ezáltal valósághűbbé varázsolja a felvételt. Az ágazatban egyedülálló, beépített vörösszem-eltávolítási jellemző (In-Camera Red-Eye Removal) pedig már a gépen megszünteti a barátokról, családtagokról készült fotókon a bosszantó vörösszem-effektust.

A HP panorámanézet (Panorama Preview) üzemmódja a több felvételből álló panorámaképek hatékony készítését támogatja. Ebben az üzemmódban a fényképezőgép 3,8 cm képátlójú, színes LCD-kijelzőjén megjelenik az előző kocka szélének „szellemképe”, így a felhasználó pontosabban kattinthatja el a következő felvételt. Ha pedig kész a mű, a gép LCD-kijelzőjén is megtekintheti a teljes panorámaképet. A piacon jelenleg egyedül a HP digitális fényképezőgépei tudják nyújtani ezt a lehetőséget. A HP Instant Share technológia PC-re töltéskor felismeri a panorámaképet, a HP Image Zone szoftver pedig a darabkákat automatikusan egymás mellé illesztve (stitching) létrehozza a kifogástalan, kész fotót.

Az új HP Photosmart R507 digitális fényképezőgép a HP Photo Adviser technológiát is támogatja. Ez a gépbe épített jellemző elemzi az elkészült képeket, és javaslatokkal segíti a felhasználót fotózási technikája (pl. az expozíció vagy a fókuszálás) tökéletesítésében. A digitális fotózást tovább könnyítő, egyedülálló alkalmazás javítja és korrigálja a gyakorlati hibákat, így a fotós a későbbiekben még jobb minőségű képeket készíthet.

A HP Photosmart R507 csomagja a fotók egyszerű letöltését, nyomtatását, megtekintését és e-mail üzenetben vagy weben történő megosztását támogató HP Instant Share technológiát is tartalmazza. A 34 programozható cím révén a felhasználó közvetlenül a fényképezőgépről oszthatja meg képeit a kívánt személyekkel vagy csoportokkal.

A közvetlen nyomtatást segítő HP Direct Print funkció tovább egyszerűsíti a digitális fotózás folyamatát. Segítségével a gép gazdája USB-kábelen keresztül közvetlenül összekapcsolhatja HP Photosmart R-sorozatú fényképezőgépét a HP Photosmart nyomtatóival, egyes HP Deskjet nyomtatóival vagy többfunkciós (AIO) eszközeivel, és azonnal kinyomtathatja a kívánt felvételeket. A HP Photosmart R507 emellett MPEG-formátumú digitális mozgókép-felvételeket is tud készíteni, és méretes, 32 MB-os belső memóriával rendelkezik. Ha pedig gazdája még több digitális képet szeretne tárolni, az SD-nyílásba helyezett kártyával tovább bővítheti a kapacitást.

A HP Photosmart R507 mellé a felhasználó a csomagba építve vagy opcionális kiegészítőként megvásárolhatja a felhasználóbarát és rugalmas, HP Photosmart R-sorozatú dokkolóállomást. Ez az egység PC és Mac számítógéphez egyaránt csatlakoztatható, és a HP Instant Share szoftverrel tölti át, nyomtatja ki vagy csatolja e-mailhez a fotókat. Tévékészülékkel és az ultravékony, vezeték nélküli távvezérlővel kiegészítve támogatja a fotókból készített diasorok tv-képernyőn történő levetítését. A többfunkciós dokkolóállomás a gépben feltölti a lemerült lítiumionos akkumulátort és külön töltő-modulhelyet biztosít a csomagjában szállított tartalékakku számára.

A HP Photosmart R507 opcionális kiegészítői közül említést érdemel még az elegáns bőrtok (HP Premium Case), amelynek különböző zsebeiben memóriakártyák, akkuk és a többi tartozék tárolható. A rendszerhez ezen kívül HP Photosmart R-sorozatú gyorstöltő-készlet is megvásárolható. A készlet még egy lítiumionos tartalékakkut, fényképezőgép-táskát, újratöltőt és a tárolására alkalmas tokot tartalmaz. Az újratöltő kevesebb mint egy óra alatt képes feltölteni a digitális fényképezőgép akkumulátorát. A fényképezőgéphez külön is lehet vásárolni HP R07 újratölthető lítiumionos akkut – így növelhető a teljesítmény és megkétszerezhető a képek tárolására rendelkezésre álló kapacitás. Szintén kapható a rendszerhez 3,3 voltos váltakozó áramú adapter, amely a gépen belüli illetve az R-sorozatú dokkolóállomással végzett akkutöltést támogatja.

A HP Photosmart R507 digitális fényképezőgép 84 990 forint ajánlott végfelhasználói áron kapható.
Kulcsszavak: fotó HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50