BMC Software: dinamikus kötegelt menedzsment megoldás

forrás Prim Online, 2004. szeptember 16. 09:19
A BMC Software bejelentette a BMC Batch Impact Manager, egy dinamikus menedzsment megoldás szállítását, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a kötegelt folyamatok üzleti jelentőség alapján történő proaktív menedzsmentjét, ezáltal segítve nekik az üzleti szolgáltatás-menedzsment (BSM, Business Service Management) megvalósításában.
Az üzleti kritikus szolgáltatások gyakran több informatikai komponensre támaszkodnak, amelyek adott sorrendben és adott időben futatják a bonyolult üzleti folyamatokat. Átlagban a kritikus adatfeldolgozás több mint 50 százaléka kötegelt módon történik, így ezen üzleti folyamatok időben történő elvégzésének biztosítása kritikus jelentőségű, és komoly kihívást jelent az olyan szervezeteknek, amelyek minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani végfelhasználóik és üzleti partnereik számára. A BMC Software CONTROL-M kötegelt ütemező megoldása vállalati szintű dinamikus kötegelt ütemezést kínál; a BMC Batch Impact Manager pedig egy lépéssel tovább visz a kötegelt menedzsmentet azáltal, hogy tiszta képet nyújt a kötegelt üzleti szolgáltatásokról. Ezzel egy időben proaktív módon észleli a kötegelt üzleti folyamatok potenciális késéseit és hibáit, így lehetőség van az ellenintézkedések megtételére, mielőtt azok hatással lennének az üzleti szolgáltatásra.

A dinamikus kötegelt menedzsment az üzleti hatás alapján rendezi prioritási sorrendbe a feladatokat

A BSM megoldások az üzleti és informatikai működés "teljes nézetét" biztosítják, az informatikai erőforrásokat az üzleti célokhoz kapcsolják, és ezeket az erőforrásokat az üzleti prioritások alapján kezelik. A BSM megközelítést támogató BMC Batch Impact Manager a feladatok szintje helyett üzleti szinten teszi lehetővé a felhasználók számára a kötegelt folyamatok meghatározását és menedzsmentjét, és az üzleti követelményekből intuitív módon feladat-definíciókat készít. Azonosítja a legkritikusabb üzleti szolgáltatások közötti kapcsolatokat, ezek kapcsolódó kötegelt folyamatait, valamint az ezeket lehetővé tévő kötegelt feladatokat. A kritikus kötegelt folyamatok azonosítását követően a BMC Batch Impact Manager dinamikusan képes ezen feladatok állapotának nyomon követésére, így végeredményként biztosítja ezek sikeres végrehajtását, és proaktív értesítést ad a potenciális késésekről, mielőtt azok az üzleti szolgáltatásra lennének hatással. Ezen felül lehetővé teszi a sikertelen üzleti folyamatok kezelésének prioritási sorrendbe rendezését, lehetővé téve az informatikai oldal számára, hogy először a legfontosabb folyamatok visszaállítására koncentráljon.

A BMC Batch Impact Manager:


Lehetővé teszi a kritikus feladatok kötelező határidejének meghatározását

Előd/utód láncok megjelenítésével segíti elő a kritikus útvonalak meghatározását és elemzését

Korai értesítést biztosít a kötegelt feladatok potenciális késéséről

A BMC Batch Impact Manager egy lépéssel tovább viszi egy a fejlett megoldást, további, üzleti prioritás alapján történő menedzsmentet, valamint a BMC Service Impact Manager (SIM, üzleti hatás menedzser) megoldással történő integrációt tesz lehetővé. A SIM a hatékony szolgáltatás-modellezési funkciókat a meglévő vállalati esemény-menedzsment, automatizációs és értesítési megoldásokkal kombinálja, így a rendelkezésre állási és teljesítményadatokat az üzleti szolgáltatások és szolgáltatási szerződések állapotára vonatkozó részletes információkká konvertálja. A SIM megoldással történő integrációnak köszönhetően a BMC Batch Impact Manager dinamikus módon definiálja a SIM feladat-objektumait, első ízben elegyítve egy helyen az online és kötegelt folyamatokat. A Batch Impact Manager ugyanakkor riasztásokat is küld a SIM felé az üzleti szolgáltatások hatásának elemzése céljából.
Kulcsszavak: ügyvitel BMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50