Samsung DNIe technológia - tökéletesen élethű kép

forrás Prim Online, 2004. október 11. 14:55
A Samsung digitális televíziói egy forradalmian új képminőség-javító technológiát rejtenek magukban, amely borotvaéles képet eredményez. A Samsung saját fejlesztésének, amely nagymértékben növeli a televízió képének tisztaságát és részletgazdagságát, a Digital Natural Image engine (DNIe) nevet adta. A gyártó most mutatja be először DNIe képminőség-javító rendszerének harmadik generációs változatát (DNIe III), amely még valósághűbb vizuális élményt nyújt. A DNIe III technológiát tökéletesen élethű kép, kiemelt kontraszt-erősítés és 3D mozgás-támogatás jellemzi.
A vállalat tavaly több színes televíziót adott el, mint bármely versenytársa, és most készen áll arra, hogy a DNIe technológia révén a digitális televíziók piacán is hasonló sikereket érjen el. A Samsung DNIe rendszere, amely az összes típusú digitális televízió típusban (LCD, plazma, projektoros, katódsugár-csöves) alkalmazható, lélegzetelállítóan élethű, természetes színeket eredményez. Eltünteti továbbá a zavaró elmosódottságot, amely gyors mozgás esetén jelentkezik a DNIe nélküli televízióknál.

A Samsung még 1996-ban kezdte meg kutatásait egy képminőség javító áramkör kifejlesztésének érdekében. A kutatás-sorozat gyümölcse tavaly decemberre érett meg, amikor a vállalat megalkotta az első, DNIe-vel felszerelt digitális televíziót. Az ezt követő négy hónap során a vállalat sikeresen beépítette az új technológiát katódsugaras, DLP-projektoros, katódsugár-projektoros, plazma-, valamint LCD-készülékeibe. A DNIe kifejlesztésének köszönhetően a Samsung összesen 85 találmány szabadalmával gazdagodott.

A Samsung technológiája optimalizálja a mozgó képeket és a színeket, míg a kontraszt-arányt és a kép apró részleteit felerősíti. Ez a négy elemből álló feldolgozási folyamat mind az analóg, mind a nagy felbontású digitális jelekből szemet gyönyörködtető képeket varázsol. A DNIe rendszer minden egyes beérkező videojelet - legyen az analóg vagy digitális - tisztábban és természetesebben tár a néző elé. A rendszer gondos analízisnek veti alá a jeleket, majd képzeletbeli palettáján olyan arányban "keveri ki" a pirosakat, zöldeket és kékeket, amely az emberi szem számára leginkább természetesnek hat.
Kulcsszavak: televízió Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50