SurfControl E-mail Filter 5.0: még fejlettebb SPAM-, phishing és spyware szűrés

forrás Prim Online, 2004. október 20. 13:39
Megjelent a SurfControl E-mail Filter 5.0, mely a továbbfejlesztett SPAM-védelmen túl immár a tartalomszűrés eddig ismeretlen területét, a phishing és spyware elleni védelmet is nyújtja, a linuxos RiskFiltere pedig appliance-ként véd.
A SurfControl bejelentette E-mail Filterének 5.0-ás verzióját, mely minden eddiginél alaposabb SPAM-védelmet kínál, többek között a DHA-támadások ellen is. A DHA a spammerek azon legújabb technikája, amivel a későbbi áldozatok e-mail címeit gyűjtik össze. SPAM-védelemre ezen felül digitális lenyomatokat, heurisztikát, neurális hálózatokon alapuló mesterséges intelligenciát és ún. LexiRules technológiát is alkalmaz, tovább erősítve ezzel vezető pozícióját.

A digitális lenyomatok konkrét SPAMeket és egyéb szemét e-maileket tartalmaznak, és az adatbázis naponta 10.000 SPAMmel bővül. Csak a digitális lenyomatok használatával 0% false positive (hamis riasztás) arány érhető el. A heurisztika több, mint 1000 tulajdonság szerint vizsgálja, hogy az adott e-mail mennyire valószínűen SPAM. A LexiRules segítségével Boole-féle elemzések végezhetők az e-maileken, míg a mesterséges intelligencia úgynevezett adaptív gondolkodási technológiát alkalmaz a SPAM-ek jellegzetességeinek felderítéséhez. Ez utóbbi elsősorban a két leggyakoribb SPAM-típusra, a felnőtt tartalmú és szerencsejáték-SPAMek felismerésére lett optimalizálva. A SPAMnek felismert üzenetek ezután izolálhatók, és a felhasználók naponta értesíthetőek az aznap érkezett SPAM-jeikről.

A világ piacvezető tartalomszűrő vállalata ezen felül URL-kategórialistáját is mellékeli az E-mail Filterhez, aminek segítségével a spyware-ekre, phishing oldalakra, illetve egyéb káros tartalmakra (hacker-, rasszista-, szerencsejáték-oldalak, stb) mutató linkeket tartalmazó e-mailek a többitől külön kezelhetőek.

A VLA mesterséges intelligens tanuló modult is továbbfejlesztették, így a bizalmas információk kiszivárgásának megakadályozása még pontosabban oldható meg a SurfControl E-mail Filter segítségével.

Megjelentette a SurfControl a linuxon alapuló RiskFilter termékét is, mely egy integrált appliance megoldás. Célként az egyszerű telepítés és üzemeltetést szem előtt tartva a RiskFilter a különösen nagy forgalmú hálózatok számára is kimagasló e-mail védelmet nyújt.

Nemes Dániel, a SurfControlt hazánkban képviselő filter:max stratégiai igazgatója elmondta, Magyarországon elsősorban a SPAM-védelem miatt vesznek tartalomszűrő termékeket, azonban egyre fontosabb a titkos információk védelme is. "Sok gyártó állítja, hogy tartalomszűrő funkciókat kínál, azonban hazánkban mindössze 2-3 valódi e-mail tartalomszűrő érhető el. Ezek, illetve az utánzatok között óriási különbség van, nem véletlen, hogy a SurfControl az IDC adatai szerint a leggyorsabban növekvő e-mail szűrő" - mondta el Nemes.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59